Dit is een voorbeeldreis. Duur van de reis, programma, soort hotels en restaurants, passen wij graag aan Uw wensen en budget aan.

Omschrijving Athene:

Athene

De Griekse hoofdstad is eigenlijk een groot, natuurlijk amfitheater. Een stad met een schat aan geschiedenis en bezienswaardigheden. En Athene is een gezellige stad. Wijken met kleine straatjes, terrassen en leuke winkels en restaurantjes. Niemand zal zich snel vervelen!
 
De Acropolis is het symbool van Athene, een wereldberoemde ruïne. Het bestaat uit tempels, amfitheaters en het Acropolis museum. Het Nationaal archeologisch museum is een van de belangrijkste musea van Griekenland. Hier is het beeldje van Zeus te zien, het gouden masker van Agamemnon en het ruim twee meter hoge beeld van Poseidon.
 
Plaka is de oudste wijk, vol met restaurantjes en winkeltjes. Ook Monasteraki is gezellig, met kleine, autovrije straatjes, gezellige terrassen en heel veel winkeltjes. De wijk Kolonaki is meer trendy en heeft veel restaurants, café's en designwinkels.

Er is een aantal verkeersvrije routes die wandeltochten makkelijker maken. Heerlijk wandelen langs een aantal bezienswaardigheden zonder voorbijrazend verkeer. Steeds meer delen van de stad worden autovrij verklaard, dat betekent dat de fietser ook rustig kan ademhalen!

Programma:

Dag 1:
 
U vliegt vandaag van Amsterdam naar Athene.
Na aankomst en na de douane afhandeling en de koffers opgehaald te hebben, wordt u door uw (Engels of Nederlands talige) gids opgewacht in de aankomsthal. Tijdens de transfer van de luchthaven naar uw hotel zult u direct kennis maken met de stad! U wordt naar uw lunchadres gebracht, restaurant Fisherman´s Taverna (Plaka) voor een 3-gangen lunch..
 
Na de lunch zal de stadstour verder voortgezet worden. Zo zal er een bezoek gebracht worden aan het Grieks Parlement, de Tombe van de onbekende soldaat, het Syntagma plein, etc.
 
Aan het einde van de middag aankomst in het hotel.

Athens Imperial Hotel (5 sterren)

Athens Imperial room pool

In dit stijlvolle hotel wordt u als gast ondergedompeld in een hedendaags decor met tijdloze elegantie. De Classical Hotels zijn de stadshotels van de gekende Grecotelketen, al jaren een trouwe partner van Jetair.
indrukwekkend à-la-carterestaurant 'Atrium' waar ook het ontbijt geserveerd wordt, lobby bar & lounge, juwelier. Roomservice 24u/24. 8 verdiepingen, 4 liften, 268 smaakvol ingerichte kamers. Alle kamers beschikken over bad met handdouche, toilet, haardroger, cosmeticaspiegel, badjassen en slippers, telefoon, satelliet-tv met pay-tv, draadloos internet, radio/cd-speler, minisafe, minibar en airconditioning.
Na het inchecken heeft u enige tijd om zich op te frissen. Diner op eigen gelegenheid.

Dag 2

Na het buffet ontbijt wordt u door uw gids opgehaald voor een hele dagtour naar Argolis. De gehele tour zal ongeveer 10 uur duren.
 
Per bus wordt u naar de Peloponnese gebracht en zal er eerst een bezoek gebracht worden aan het Corinthia kanaal.
 
Het Corinthia Kanaal is de verbinding tussen de Golf van Korinthe, en de Saronische Golf in de Egeïsche Zee. Het snijdt door de smalle Isthmus van Corinthe en scheidt het Peloponnesische schiereiland van het Grieks vasteland. Het kanaal is 6,3 kilometer lang en werd gebouwd tussen 1881 en 1893.
 
Vervolgens wordt u naar Mycene gebracht.
 
De geschiedenis van Mycene en de Myceense cultuur begon met Indo-Europese stammen die ca. 2100 v.Chr. het huidige Griekenland binnenvielen. Één van die stammen, de Achaeërs, drong door tot in de Peloponnesos, waar ze verschillende steden stichtten, waaronder Mycene, Tiryns en Pylos, met kolossale burchten en muren.
De bloeitijd van Mycene valt in de periode tussen ca. 1400 en 1200 v.Chr., onder een koningshuis van absolute monarchen, wier macht weerspiegeld wordt door rijke archeologische vondsten, die zich thans grotendeels in het Nationaal Archeologisch Museum van Athene bevinden.

 
Na dit bezoek wordt u naar Nafplion gebracht. Hier zal ook een 3-gangen lunch aangeboden worden in een lokaal restaurant voor een 3-gangen lunch.
 
Nafplion is een gezellig havenstadje in de schaduw van een grote rots waarop  het  Palamidi-kasteel staat. Dicht bij de haven ligt het vestingeiland Bourzi met een Venetiaans fort. Op de Akronafplia zijn de oudste sporen van bewoning in deze streek gevonden. (3000 v. Chr.) Byzantijnen, Franken, Venetianen en Turken hebben elkaar hier in de loop der tijd als heerser afgewissel, maar  de Grieken hebben altijd onafhankelijkheid gewild. Van 1829 tot  1834 was nafplion eerste hoofdstad van het bevrijde Griekenland. 
 
In de loop van de middag brengt u ook nog een bezoek aan Epidaurus.
 
Epidaurus is de naam van een Oudgriekse stad op het schiereiland Argolis, beroemd om het nabijgelegen Grieks heiligdom van Asclepius, halfgod van de geneeskunde.
Hier vindt u het prachtig bewaarde theater.
 
Aan het einde van de middag bent u weer terug in uw hotel.
 
Diner op eigen gelegenheid.
 
Dag 3:
 
Na het ontbijt dient u uit te checken. Per bus wordt u naar de Acropolis gebracht voor een rondleiding.
 
De Acropolis is het symbool van Athene. Het betekent bovenstad en het is een hoge kalkheuvel van 156 meter hoog. Het steekt 80 meter boven de stad uit en heeft een oppervlakte van 35 ha. Vanaf de Acropolis kunt u over heel Athene kijken.
 
De 3-gangen lunch wordt u aangeboden in restaurant Bairactaris Teverna, valkbij de Plaka, de vlooienmarkt Monastiraki en de winkelstraat Ermou Street (na de lunch op eigen gelegenheid zijn te bezoeken).
 
In de loop van de middag wordt u per bus naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht naar Amsterdam.
 
 
** einde reis **