Dit is een voorbeeldreis. Duur van de reis, programma, soort hotels en restaurants, passen wij graag aan Uw wensen en budget aan.

Omschrijving Barcelona:De hoofdstad van Catalonië is zeer in trek, en niet voor niets. Middeleeuwse nauwe steegjes, mondaine winkelstraten en historische monumenten wisselen elkaar af. Wie kent niet de Ramblas, de beroemde promenade in het hart van de binnenstad tussen het grote Plaza de Cataluna en de haven. Wat te denken van de Sagrada de Familia, het onvoltooide meesterwerk van architect Gaudi, dat thans z’n onverwachte voltooiing nadert.
Barcelona is op en top Spaans; het leven speelt zich op straat af, bij kiosken, fonteinen, op de terrassen (in zomer en winter), in de parken en op pleinen. Flaneren over de statige Passeig de Gracia met z’n talloze terrasjes of de oudste wijk Barrio Gotico verkennen, u zult zich niet vervelen. Het centrum van Barcelona is redelijk compact en alle hoogtepunten van de stad zijn zeer eenvoudig te bereiken. Dwarrelend door het centrum van Barcelona ontdek je tussen statige gebouwen opeens een gevel die elke beschrijving tart: werk van architect Gaudi. Zijn onnavolgbare bouwwerken en talrijke historische monumenten die de stad rijk is, maken Barcelona tot het grootste openluchtmuseum aan de Middellandse zee. Er valt volop eigentijdse kunst te bewonderen. Van Picasso tot Miro. De Ramblas - Barcelona’s beroemdste boulevard - heeft weer heel andere genoegens te bieden. Vanaf de haven tot aan de Plaza de Catalunya wisselen winkels, marktjes, terrassen en restaurants elkaar af. Wie na al deze indrukken het stadsleven van de andere kant wil bekijken kan de kabelbaan nemen naar de 213 meter hoge Montjuich, voor een onvergetelijk uitzicht over de Spaanse wereldstad en een bezoek aan het Olympische stadion, bekend van de Olympische Spelen van 1992
.


Programma:

Dag 1:

Vandaag vliegt u met Virgin Express van Brussel naar Barcelona. Uw vluchtnummer is TV 808, vertrek om 12.20 uur en verwachte aankomsttijd is 14.25 uur. Na de douane en bagageafhandeling wordt u opgewacht door de gids die u naar de bus brengt. Vervolgens wordt er een kleine maaltijd/tapas in Restaurant El Mussol aangeboden, gelegen aan de Calle Aragó. De buschauffeur zet de groep bij het restaurant af en haalt groep na de lunch voor het restaurant op.Transfer van het restaurant naar het hotel.

Hotel Rivoli Ramblas (4 sterren)

Gelegen in het hart van Barcelona (op de Ramblas) combineert dit hotel haar ‘Art Deco’ decoratie met moderne faciliteiten. Negentig kamers in totaal, allen geluidsdicht en in het bezit van airconditioning, sateliet TV, video kanalen, minibar, kluis, verscheidene telefoonlijnen etc. Daarnaast heeft het Rivoli een terras met een panoramisch uitzicht, fitnesscentrum, jacuzzi, sauna en solarium op de bovenverdieping.

 Rivoli Ramblas      room

Na het inchecken wordt u opgehaald voor de  Eeuwenoude Winkels Tour vanuit het hotel.
Barcelona is altijd een stad geweest van winkels en handel. De meeste van deze winkels zijn een deel van de sentimentele geografie van de stad, en dragen bij aan de identiteit van Barcelona. Achter deze winkels schuilden de privé verhalen van de eigenaars, de klanten, de afstammelingen en degenen die voor hen werken. Deze tour toont een selectie van deze winkeltjes, sommige hiervan wat verborgen, een beetje vergeten maar altijd zeer uitzonderlijk. Ze zijn allemaal 100 jaar of ouder en vormen deel van de identiteit van de stad.
Er worden cadeautjes in enkele winkeltjes meegeven aan de dames.
Aansluitend vindt er een transfer naar restaurant Can Cortada. Hier krijgt u een 4-gangen diner aangeboden. Uiteraard wordt u na het diner teruggebracht naar uw hotel.

Dag 2:
 
Ontbijt in hotel. Na het ontbijt wordt u opgehaald bij het hotel voor een fietstour! Deze tour start in het hotel waar de groep via de Gothische wijk of de Paseo Colon richting de Barceloneta en Port Vell (de oude haven) fietst. Vervolgens gaat men langs de boulevard richting het Olympisch dorp en het park Cuitadella.
Tijdens de tour wordt een stop gemaakt voor een drankje en een hapje.
Voor de lunch is een Transfer van het hotel naar het restaurant geregeld. Lunch in restaurant Font de Prades (gelegen in Poble Espanyol).
Na deze lunch wordt u de tour ‘De Wereld van Gaudí’. Barcelona wordt ook wel “Europa’s beste openlucht museum van Modernistische architectuur” genoemd. Deze tour komt langs de beroemdste en meest representatieve meesterwerken van Gaudí. We rijden over de Paseo de Gracia, waaraan twee van Gaudi's meest interessante gebouwen liggen: de Pedrera en Casa Batlló. Dan rijden we door de wijk Gracia naar Park Guëll om door het park te wandelen en meer te weten te komen over Gaudí’s creativiteit in deze infrastrucuur die oorspronkelijk bedoeld was als een tuinstad voor voorname families begin twintigste eeuw. Tot slot rijden we langs de Sagrada Familia, de onafgebouwde kerk van Gaudí en symbool van Barcelona.
 
Het 3-gangen diner wordt u aangeboden in restaurant Flo. Een restaurant met een zeer goede kwalieit in voedsel tegen een schappelijke prijs. Brasserie Flo bevindt zich in het centrum van Barcelona, gelegen naast het Palau de la Musica. Met 20 jaar ervaring bieden zij heerlijke Mediterrane gerechten aan met een ‘French touch’ in een elegante en warme omgeving.
De specialiteiten zijn o.a. kreeft, foiegras en seafood. Ook de desserts zijn absoluut de moeite waard met als gevolg dat een diner in restaurant Flo een overgetelijke ervaring wordt.
 
Transfer terug naar uw hotel.

Dag 3:

Ontbijt in hotel. Vervolgens transfer naar Camp Nou. Een  gids van het stadion zal de groep (groepen van 50 personen) vergezellen naar de kleedkamers van de spelers en de hal naar het voetbalveld. Hier bestaat de mogelijkheid om over het gras te wandelen en in de spelersbank plaats te nemen. De route wordt vervolgd naar de perskamer en the VIP box van waaruit de president van het team de wedstrijden volgt. Daar kan een foto genomen worden met een repliek van de Champions League Cup. De tour neemt circa 45 minuten in beslag en aansluitend kan de groep het F.C. Barcelona museum en de winkel bezoeken.
 
De lunch is op eigen gelegenheid, omdat er voor de middag geen programma is. U heeft dus vrije tijd om te winkelen, te rusten of Barcelona op eigen gelegenheid te ontdekken!
 
Rond 18.00 uur is het verzamelen in restaurant Tapasbar (ook gelegen in Port Olímpic) en start paëlla kookwedstrijd die daarna door de groep genuttigd zal worden. Iedereen krijgt een schort en de heren ontvangen ook een koksmuts. Na het diner zal er ook nog een Flamenco les gegeven worden! Transfer terug naar uw hotel.   
 
Dag 4:
 
Vandaag is het vroeg uitchecken in het hotel, omdat uw vlucht vroeg vertrekt. Iedereen krijgt een ontbijtpakket mee met daarin 2 kleine stokbroodjes met beleg, fruit, yoghurt en jus d’orange. Per bus wordt u rond 07.00 uur opgehaald voor de transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht, de TV 803. De vlucht zal om 09.45 uur vertrekken en de verwachte aankomsttijd in Brussel is om 11.55 uur.  
 
** einde reis **