Dit is een voorbeeldreis. Duur van de reis, programma, soort hotels en restaurants, passen wij graag aan Uw wensen en budget aan.

Omschrijving Berlijn en DresdenBerlijn is opwindend. Berlijn heeft tempo. Berlijn is elke dag weer anders. Beleef Berlijn - geniet van de stad met zijn unieke culturele aanbod, het legendarische nachtleven, de groene oases en de meren. In de Berlijnse musea zijn buitengewone kunstwerken te zien - van de klassieke oudheid tot en met de hedendaagse kunst, van Nefertiti tot en met Joseph Beuys. De musea op de Museumsinsel (museumeiland) met hun fascinerende collecties trekken veel bezoekers, evenals de spectaculaire bouwwerken van de Hamburger Bahnhof (Hamburgs station) en het Joods Museum. Beroemde bouwmeesters als Schinkel en Knobelsdorff hebben de stad haar gezicht gegeven met bouwwerken in de stijl van het Pruisisch classicisme. Hedendaagse architecten als Daniel Libeskind en Renzo Piano staan voor het nieuwe Berlijn.

'Florence aan de Elbe', zo wordt Dresden ook wel eens genoemd. Dresden heeft namelijk erg veel gebouwen uit de tijd van de barok. Wat Dresden ook erg veel heeft zijn bars en cafés, de Neustadt stikt ervan. Kortom, Dresden is een perfecte stad om cultuur met uitgaan te combineren!

 

Programma


Dag 1:

Na aankomst op vliegveld Tempelhof en de kofferafhandeling wordt u opgewacht door een Nederlands talige gids. Per bus krijgt u een rondleiding door de stad en tevens een 3-gangen lunch aangeboden in een lokaal restaurant.
Na de lunch wordt de stadstour hervat en zal eindigen bij uw hotel.

Excelsior Hotel Berlin, Berlijn (4 sterren):

Het Excelsior Hotel Berlin ligt in de zakenwijk van Berlijn (waar ook de aandelenmarkt gevestigd is), niet ver van de Zoo, het station. Het hotel beschikt over 317 kamers, waarvan 126 kamers rookvrij, 2 restaurants en een bar.Na de check in heeft u vrije tijd om uit te rusten, gebruik te maken van de faciliteiten van het hotel of de omgeving van het hotel op eigen gelegenheid te ontdekken.
Het diner (3 gangen menu) wordt u aangeboden in restaurant Aigner, gelegen aan de Gendarmenmarkt en in Art Nouveau stijl ingericht. Transfers inbegrepen.

Dag 2:

Na het ontbijt in het hotel wordt u per bus naar het “Museum Eiland”gebracht. Hier krijgt u een tour met Nederlands talige gids over het eiland en bezoekt u 4 musea, waaronder het museum voor Archeologie en het museum voor 19e eeuwse kunst.
Na al deze cultuur wordt u een 3-gangen lunch aangeboden in restaurant Maximilian’s brouwerij.
Na de lunch wordt u naar de Reichstag gebracht voor een bezoek aan dit historische gebouw! U bezoekt de glazen koepel van het gebouw.
Na dit bezoek wordt u naar uw hotel teruggebracht (in de loop van de middag).
Voor het diner wordt u per bus opgehaald en naar restaurant Lutter & Wegner gebracht voor een 4-gangen diner. Na het diner transfer terug naar uw hotel.
 
Dag 3:
 
Na het ontbijt dient u uit te checken en wordt u per bus naar Dresden gebracht. De afstand Berlijn naar Dresden is ongeveer 200 kilometer en zal ongeveer 2 ½ uur duren. Bij aankomst wordt u naar het lunch adres gebracht, restaurant Sophienkeller, voor een 3-gangen lunch. In de tussentijd zal uw bagage naar uw hotel gebracht worden.
Na de lunch wordt u door een Nederlands talige gids opgehaald voor een 2 uur durende wandeling door de oude stad, om een indruk te krijgen van de stad en eventueel een bezoek te brengen aan één van de vele musea! (dagkaart voor alle musea is bij de prijs inbegrepen).
De wandeling zal bij het hotel eindigen.

Hilton Hotel, Dresden (5 sterren):

Het Hilton is gevestigd in het centrum van Dresden, tegenover de Frauenkirche, op loopafstand van de Semper Opera, de Zwinger, het Dresden kasteel en de stoombootmaatschappij.
Het hotel beschikt over 330 kamers.Na de check in enige vrije tijd om uit te pakken en u op te frissen voor het diner.
Voor het diner wordt u per bus naar Grand Café & Restaurant Coselpalais gebracht, gelegen in het oude centrum van de stad, met uitzicht op de Frauenkirche. Hier krijgt u een 3-gangen diner aangeboden.
 
Dag 4:

Na het ontbijt staat er een 3 uur durend bezoek aan Zwinger op het programma (incl. museum).  Na dit bezoek wordt u een 2-gangen lunch aangeboden in restaurant Domkeller.
’s Middags staat er een bezoek aan de Semperoper op het programma, alsmede een bezoek “backstage”.
Aan het einde van de middag bent u terug in uw hotel en heeft u tijd om zich op te frissen voor de avond.
Het diner wordt u aangeboden in restaurant Schloss Eckberg. Dit restaurant is gevestigd in het kasteel op een top van de oever van de Elbe. Hier krijgt u een 4-gangen diner aangeboden.
Uiteraard is transfer erbij inbegrepen.

Dag 5:
 
Na het ontbijt dient u uit te checken. Hierna wordt u per bus naar Kasteel Pillnitz gebracht. Hier bezoekt u de tuinen, onder leiding van een Nederlands talige gids.
Na het bezoek aan de tuinen, gaat u per bus weer richting Berlijn, Onderweg zal er een lunchstop gemaakt worden. Uw terugvlucht zal van Berlijn Tempelhof zijn naar Amsterdam.
 
 
*** einde reis ***