Dit is een voorbeeldreis. Duur van de reis, programma, soort hotels en restaurants, passen wij graag aan Uw wensen en budget aan.

Omschrijving BrusselBrussel is niet alleen de hoofdstad van België, maar ook van Europa, als het bestuurscentrum van de Europese Unie. Ofschoon België een van de kleinste landen is van Europa, met een oppervlakte van 30.500 km2, heeft het een zeer hoge bevolkingsdichtheid. Er wonen circa 10 miljoen mensen, dat is 300 mensen per vierkante kilometer. Brussel is de grootste stad van België, met bijna 1 miljoen inwoners. Het is de meest bezochte stad en ontvangt ongeveer 6 miljoen bezoekers per jaar, waarvan 70 procent voor zaken. De stad ligt in het centrum van het land in de vruchtbare provincie Brabant. De goede verbindingen maken van Brussel een ideale plaats om andere Belgische steden te verkennen zoals Antwerpen, Gent en Brugge.
 
Programma:
 
Dag 1:
 
Vertrek vanuit Nederland per luxe touringcar (voorzien van toilet, koffie-theezetter, tv, etc).
 
Rond 10.00 uur zal er een stop gemaakt worden in Breda, waar u koffie met gebak aangeboden krijgt in Hotel Brabant (per persoon 2 koffie of thee plus 1 stuks gebak).
 
Vervolgens weer op weg naar Brussel, waar u rond 12.30 uur aan zult komen in hotel Bedford.
 
Omdat de check in pas na 14.00 uur kan plaatsvinden, krijgt u bij aankomst eerst een 3 gangen lunch aangeboden en na de lunch kunt u inchecken.
 
Hotel Bedford (4 sterren)
                                                  

 

Bedford Hotel Brussel is gelegen in het centrum van de stad, op loopafstand van de Grote Markt en vele bezienswaardigheden in het historische centrum. Oorspronkelijk was dit hotel een familiehotel en tegenwoordig wordt deze traditionele vriendelijkheid gecombineerd met moderne faciliteiten.
 
Het hotel beschikt over 326 kamers die mooi zijn ingericht en voorzien zijn van alle faciliteiten die u mag verwachten van een 4-sterren hotel. De kamers zijn gedecoreerd in warme kleuren en hebben uitgebreide marmeren badkamers. Verder is er een minibar aanwezig en kunt u gebruikmaken van draadloos internet.
 
Om 15.00 uur vangt de stadstour aan. Per bus en per voet zult u onder begeleiding van een lokale gids de stad ontdekken.
 
Om ongeveer 18.00 uur zal de tour eindigen bij het hotel en heeft u enige vrije tijd tot het diner.
 
Om 18.45 uur vertrekt u lopend naar het restaurant Rubens, waar u het diner wordt  aangeboden. Het restaurant is gelegen op 2 minuten wandelafstand van de Grote Markt.
 
Na het diner lopend terug naar uw hotel (of op eigen gelegenheid Brussel verder ontdekken…..).
 
Dag 2:
 
Buffet ontbijt in uw hotel. Na het ontbijt dient u uit te checken. De bagage kan in een speciale ruimte achtergelaten worden.
 
Optie 1, sportief/ludiek programma Brussel
 
Na het ontbijt wordt u opgehaald in uw hotel voor een zoektocht in Brussel centrum waarbij de deelnemers opgedeeld wordt in kleine groepjes en met een roadbook Brussel verkennen. De teams vertrekken vanuit het hotel en leggen onderweg een reeks proeven af (circuit volksspelen,…).
 
Optie 2, Brussel, bier en chocolade
 
Na het ontbijt wordt u per bus opgehaald voor een bezoek aan Het Brouwershuis op de Grote Markt. Hier krijgt u uitleg over het proces en kan er ook geproefd worden!. Hierna wordt u naar een chocolade atelier gebracht in Brussel (vlakbij de grote markt), waar u ook uitleg krijgt en geproefd mag worden.
 
Beide tours eindigen in restaurant Chez Leon (het oudste restaurant van Brussel, anno 1893) voor de lunch.
 
Na de lunch heeft u enige vrije tijd om Brussel verder te ontdekken, te winkelen, te proeven, etc.
 
Om 16.00 uur vertrekken de bussen vanaf het hotel weer richting Nederland
 
 
*** einde reis ***