Dit is een voorbeeldreis. Duur van de reis, programma, soort hotels en restaurants, passen wij graag aan Uw wensen en budget aan.

Omschrijving Gent:
 
Het is niet toevallig dat Gent, hoofdstad van Oost-Vlaanderen, een aantal klinkende namen is toebedeeld: historisch hart van Vlaanderen, een stad van alle tijden, één der mooiste historische steden van Europa.
De stad combineert immers een indrukwekkend verleden met een levendig heden. Talrijke toeristen bezoeken dan ook het hele jaar door de mooie woonplaats van de "stroppendragers" en maken gebruik van de uitgebreide verblijfsaccommodatie.
Het historisch centrum van de stad biedt heel wat bezienswaardigheden en wordt beheerst door een imposante torenrij die men kan bewonderen vanop de Sint-Michielsbrug: de Sint-Niklaaskerk, het Belfort met zijn klokkentoren en de Sint-Baafskathedraal met het wereldberoemde schilderij " De Aanbidding van het Lam Gods" van Jan van Eyck.
Op vele plaatsen zijn de Middeleeuwen bewaard gebleven: de oude haven met de gildenhuizen aan de Graslei en de Korenlei is slechts een voorbeeld van de reeks prachtige uitzichten die Gent te bieden heeft.
Niet ver daarvandaan rijst het Gravensteen, ooit de middeleeuwse burcht van de Graaf van Vlaanderen, nu één der grootste toeristische trekpleisters en aldus een must voor elke bezoeker uit binnen-en buitenland. De Sint-Pietersabdij op het Sint-Pietersplein is één van de mooiste monumenten van Gent. Daarnaast zijn er nog tal van musea, abdijen, begijnhoven, tientallen kerken en historische gebouwen.
Niet alleen liefhebbers van kunst en cultuur komen aan hun trekken : ook op het gebied van winkelen, gastronomie of gezellig uitgaan biedt Gent al het nodige. Gent verkennen kan te voet, met de koets, per boot of per ballon. Omschrijving Brugge
 
Brugge is één van de mooiste historische steden in België en is één openluchtmuseum. Er is veel uit de Middeleeuwen bewaard gebleven. Vooral in de steegjes, op de sfeervolle pleintjes en langs de schilderachtige grachten proeft u nog die unieke sfeer. Door zijn eigen en intieme karakter, nodigt Brugge enorm uit om op ontdekkingstocht te gaan. Wat dacht u van een rondvaart door de reien (grachten) van Brugge, of een bezoek aan de markante Belfort toren met zijn adembenemend uitzicht over de stad?
Bezwijkt u voor de stoerheid van het Belfort... dan is Brugge de stad voor u.
Behoort u tot de genieters type, dan brengt deze stad de wandelaar gevoel van gezelligheid en eeuwig schoonheid bij. Brugge is als het ware een openluchtmuseum, want aan elke steen zit er een geschiedenis vast. De stad bezit talloze monumenten en kunstschatten die herinneren aan een rijk verleden.
Maar Brugge is niettegenstaande zijn middeleeuwse karakter een moderne stad met tal van moderne winkels, waar de kooplustige toerist beslist aan zijn trekken komt, of het nu kant of haute couture. Bovendien biedt Brugge een ruime keus aan restaurants in alle prijsklassen. Dit geldt tevens voor de hotels.Programma
 
Dag 1:

Per touringcar (max. 40 personen) wordt u om ongeveer 08.00 uur naar Gent gebracht.
Aankomst te Gent omstreeks 11.00 uur.
 
Onthaal door onze gids(en) en aansluitend rondleiding Gent te voet, stad der stroppendragers of “stropkes” en  geboortestad van Keizer Karel.
We vangen de rondleiding aan met een bezoek aan de Sint-Baafs-kathedraal en het wereldberoemde schilderij “De aanbidding van het Lam Gods” van de gebroeders van Eyck.  We vervolgen onze weg naar de St. Michielsbrug, vanwaar we een prachtig zicht hebben op de drie torens (de St. Niklaaskerk, het Belfort en de St. Baafskathedraal) en op de talrijke fraaie gevels van de gildenhuizen gelegen langs de Graslei en de Korenlei. Via de Jan Breydelstraat bereiken we het Gravensteen, een vrijwel intacte middeleeuwse burcht uit de 12de eeuw. Vervolgens bezoeken we het romantische Patershol en werpen een blik op de binnenkoer van het Museum voor Volkskunde.  We vervolledigen ons bezoek aan Gent met een bezoek aan de Vrijdagsmarkt, stadhuis, het begijnhof.
 
Hierna is er een keuze uit de volgende opties:
 
Optie 1:
Korte rondrit per bus van de Leiestreek en de kunstenaarsdorpen Deurle en Latem.
+ bezoek aan het Kasteel van Ooidonk (rondleiding met lokale gids)
 
Optie 2:
Museum bezoek:
-  Museum voor Schone Kunsten
-  Of SMAK (Stedelijke Museum voor Actuele Kunst)
 
Optie 3:
Lunch in het historische centrum van Gent, 3 gangen menu, exclusief dranken.
 
Om ongeveer 16.00 uur transfer naar Brugge. Inchecken in het hotel en aansluitend korte rondleiding Brugge te voet. Om 20.00 uur diner in het hotel,
3 gangen menu, exclusief dranken.
 
Hotel ‘t Koffieboontje (3 sterren)Centraal in Brugge, vlakbij de Grote Markt, ligt Hotel Koffieboontje in een zeer rustige, verkeersvrije straat.
's Zomers kunt U heerlijk verpozen in de binnentuin met zonneterras. In een eigentijds architecturaal kader logeert u middenin het historische centrum van de stad, met zijn onovertroffen uitstap & shoppings mogelijkheden. 
Alle kamers beschikken over een private badkamer (bad of douche), haardroger, telefoon, kleurentelevisie & een waterkoker met gratis koffie/thee.
 
Dag 2:
 
Buffet ontbijt
Onthaal door onze gids(en) aan het hotel en aansluitend bezoek aan Brugge te voet
Klassieke wandeling Brugge met inbegrip van volgende entrees:
 
Voormiddag
-  Bezoek aan de gotische zaal van het stadhuis
-  Bezoek aan de O.L.V. kerk
-  Rondvaart op de reien
Namiddag
-  Bezoek aan de brouwerij De Halve Maan, inclusief degustatie
-  Bezoek aan het Groeninge Museum (belangrijk: de afdeling Vlaamse Primitieven)
 
De lunch wordt u aangeboden in een typisch Brugs restaurant of in de brouwerij De Halve Maan (na de lunch aansluitend bezoek aan de brouwerij), 3 gangen menu, exclusief dranken.
 
18.00 uur: vertrek vanuit Brugge terug naar Nederland.
  
*** einde reis ***