Dit is een voorbeeldreis. Duur van de reis, programma, soort hotels en restaurants, passen wij graag aan Uw wensen en budget aan.

Omschrijving Glasgow en Edinburgh

Glasgow is een schitterende Victoriaanse stad, maar het zijn de mensen die de stad echt tot leven brengen. Glaswegians zijn door de wol geverfd, gevat en vlot gekleed. Ze voelen passie voor hunDear Green Place’ en hebben een zwak voor de historische monumenten.
Ga op zoek naar de aparte werken van de Glasgowse architect en ontwerper Charles Rennie Mackintosh die deze stad haar speciale ‘look’ verlenen. ’s Avonds kunt u terecht in de trendy bars, restaurants en clubs van Glasgow, waar de Glaswegians gewoon genieten van een avondje stappen. Het recept voor een fantastische citytrip, op z’n Glasgows
 
Edinburgh weet al haar bezoekers te betoveren. In hartje Edinburgh vindt u een kasteel en een middeleeuws paleis, de stille getuigen van een donker en woelig verleden. Dit is een fascinerende stad met werelderfgoed gebouwen, waar de straten herinneren aan de mythen en legendes van weleer. Vaak heeft Edinburgh schrijvers geïnspireerd tot de creatie van beroemde personages als Jekyll and Hyde, Sherlock Holmes en Harry Potter.
Edinburgh benut deze magische setting ten volle met de vele festivals die hier worden georganiseerd: van Oud en Nieuw vieringen tot innovatief theater. Breng ons een bezoekje en laat u betoveren door de hoofdstad van Schotland!


Programma:

Dag 1:
 
Vandaag vertrekt u per KLM naar Glasgow. Na de bagage claim en de douanecontrole wordt u opgewacht door uw gids en wordt u per bus naar uw hotel gebracht, Hotel Mal Mansion. Onderweg maakt u kennis met de indrukwekkende stad!

Hotel Mal Mansion (5 sterren)

Een prachtig hotel, in een voormalige Grieks Orthodoxe kerk. Binnen is het hotel geheel in stijl aangekleed, met een prachtige trap en kroonluchters! De 72 kamers zijn ruim opgezet en allemaal in eigen stijl ingericht. Het restaurant is gezellig en stijlvol ingericht en bevindt zich in de basement. Tevens beschikt het hotel over een fitnessruimte.Voor het diner wordt u opgehaald met de welbekende zwarte taxi’s. In een typisch locale pub kunt u genieten van een relaxed diner.
Overnachting in uw hotel.
 
Dag 2:
 
Ontbijtbuffet in het hotel. Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een tour naar de Trossach Mountains, een gedeelte van de Zuidelijke Highlands. Hier gaat u aan boord van de SS Sir Walter Scott voor een minicruise op Loch Katrine.
Aan boord kunt u genieten van de uitzichten, de bergen, het water, en uiteraard van uw koffie!
De lunch wordt u aangeboden in het dorp Aberfoyle, waar u na uw lunch enige tijd heeft om zelf rond te kijken en misschien al wat souvenirs te kopen.
Vervolgens wordt u naar de Glengoyne Distillery gebracht voor een VIP ontvangst. Hier wordt u uitgelegd hoe het “Water of Life” wordt gemaakt in Schotland. Na een video, rondleiding en uitleg kunt u zelf aan het water ruiken en kijken of u de whiskey’s herkent.
Later in de middag keert u terug naar uw hotel, waar ook het diner zal plaatsvinden.
Overnachting in uw hotel.
 
Dag 3:
 
Na het ontbijtbuffet wordt u opgehaald om Glasgow beter te leren kennen! Zo worden de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad bezocht. Hierna brengt u een bezoek aan de Burrell Collectie. Deze bevindt zich in Pollok Park, 5 kilometer ten zuiden van het centrum van Glasgow. De collectie bestaat uit meer dan 8000 items, allemaal persoonlijk verzameld door Sir William Burrell. Het heeft meer dan 40 jaar geduurd om een geschikte ruimte te vinden voor de kunstwerken. Uiteindelijk is er een speciale Gallery voor gebouwd.
De verzameling bestaat uit kant, glas, vloerkleden, schilderijen, oude kunstvoorwerpen, zoals uit Egypte, China, enz. Na de bezichtiging wordt u naar het centrum van Glagow teruggebracht en wordt u een lunch aangeboden in lokaal restaurant.
De rest van de middag is ter vrije besteding.
Het diner wordt u aangeboden in een lokaal restaurant waar u kunt genieten van een van de beste keukens van Glasgow. Transfer is weer met de zwarte taxi’s.
Overnachting in uw hotel.
 
Dag 4:
 
Na het ontbijtbuffet wordt u per bus opgehaald en naar de feery gebracht voor een bezoek aan het eiland Bute. Hier brengt u onder meer een bezoek aan het kasteel Mount Stuart, waar u ook de lunch wordt aangeboden. In de loop van de middag wordt u naar uw hotel teruggebracht. Het diner wordt in het hotel aangeboden.
Overnachting in uw hotel.
 
Dag 5:
 
Na het ontbijt dient u uit te checken. Vandaag verlaten we Glasgow. Per bus gaat u via Stirlingshire (waar Sir William Wallace in zijn korte leven veel als Braveheart heeft gevochten!). In Touch House, een privé huis, verblijft u de rest van de dag. Bij aankomst uiteraard eerst een kop koffie. Hierna volgt een valken show, waar interactief aan deel kan worden genomen.
De lunch wordt u aangeboden in de “dining room” van het huis. Even relaxen en genieten als een Scottish Laird!
In de loop van de middag wordt de tour voortgezet richting Edinburgh. Aangekomen in Edinburgh is het eerst inchecken in uw hotel.

Hotel The Dalmahoy (5 sterren)


Wat ooit een landhuis was, is tegenwoordig een rustig hotel geworden! Gelegen op 12 kilometer vanaf het centrum van Edinburgh, vindt u hier alle rust! Alle kamers (in de vleugel van het hotel) zijn ruim ingericht en zijn voorzien van alle gemakken. Het hotel is tevens bekend om zijn 2 golfbanen, maar daarnaast heeft het het grootste overdekte zwembad van Edinburgh, naast een fitnessruimte en sauna.Voor het diner wordt u per bus naar het centrum van Edinburgh gebracht. In een lokale Pub krijgt u een typisch plaatselijk diner aangeboden!
Overnachting in uw hotel.
 
Dag 6:
 
Na het ontbijt in uw hotel wordt u per bus naar Edinburgh gebracht. De ochtend zal besteed worden aan een rondwandeling door de oude stad. En uiteraard brengt u een bezoek aan het kasteel van Edinburgh!
De lunch wordt u aangeboden in een lokaal restaurant.
De middag is ter vrije besteding. Aan het einde van de middag wordt u per bus teruggebracht naar uw hotel.
Voor het diner wordt u per bus naar het traditionele dorp Queensferry gebracht voor een traditionele Fish & Chips diner in de 19e eeuwse Hawes Inn.
Overnachting in uw hotel.
 
Dag 7:
 
Na het ontbijt wordt u uitgenodigd op één van de golfbanen. Voor degene die geen golf spelen, kan er een clinic georganiseerd worden (waarin u les krijgt door een prof speler).
Uiteraard kunt u ook gaan genieten van de faciliteiten van het hotel.
De lunch wordt u aangeboden in het Pentland restaurant .
Voor de laatste avond staat er natuurlijk weer iets speciaals op het programma! Deze keer is het een echte Schotse avond, met veel muziek (doedelzakken), dans (zwaarddansen) en zang.
De avond wordt gehouden in de boardroom van het hotel. Op het balkon heeft u eerst een prachtig uitzicht over de golfbanen, met in de verte het kasteel van Edinburgh, met een cocktail in uw hand…….
Tijdens het diner zullen er verschillende optredens plaatsvinden.
Overnachting in uw hotel.
 
Dag 8:
 
Na het ontbijt dient u uit te checken. De bagage wordt in de bus geladen. In de loop van de morgen wordt u naar de luchthaven van Edinburgh gebracht. Na de incheck en de douane controle vliegt u met KLM naar Amsterdam.
 
*** einde reis ***