Dit is een voorbeeldreis. Duur van de reis, programma, soort hotels en restaurants, passen wij graag aan Uw wensen en budget aan.

Omschrijving IJsland
 
Zo ver weg als je binnen Europa kunt komen: IJsland. Dit eiland kent een ongelooflijke variatie aan natuurschoon, en is beroemd om zijn warmwaterbronnen en geisers. Ruim twee maal zo groot als Nederland, wonen er net zoveel mensen als in Den Haag. Dus voor wie de ruimte zoekt, is IJsland een geweldige optie. Reykjavik, de hoofdstad van het land, is in snel tempo bezig de hipste hoofdstad van Europa te worden.
IJsland is een van de meest ontwikkelde landen in de wereld, met een hoge levensstandaard en uitgebreide voorzieningen op allerlei gebied. De afgelegen ligging en status als eiland hebben ervoor gezorgd dat IJsland een zeer eigen, homogene cultuur heeft, vol eigenaardigheden die je zeker een jaar lang zullen blijven verbazen.Programma

Dag 1:

U heeft een vlucht van Amsterdam naar Keflavik, vertrek Amsterdam 13.20 uur, aankomst in Keflavik om 15.30 uur.
 
Na aankomst op het vliegveld van Reykjavik een privé transfer naar uw hotel.

Onderweg maakt u kennis van dit aparte land, lava velden om u heen met op de achtergrond de oceaan! Om dit nog beter te ervaren, stopt de bus in Grindavik en staan er ATV’s voor u klaar (1 ATV voor 2 personen)! Over lava en zwart zand rijdt u naar de berg Hagafell, waar u een prachtig uitzicht heeft over de Blue Lagoon en het eiland Eldey.
 

Vervolgens rijdt u met uw ATV naar de Blue Lagoon voor een warme duik. Hier  krijgt u de gelegenheid om een bad te nemen in het warme, mineraalrijke en heilzame water. Een onvergetelijke ervaring! Tevens krijgt u een speciale ‘Blue Lagoon’ cocktail geserveerd. Dit is een uitstekende start om uw reis op IJsland te beginnen!!
Vervolgens wordt u naar uw hotel gebracht voor uw check in.

Radisson SAS Hotel 1919 (4 sterren)

Modern ingericht hotel met 88 kamers in een historisch gebouw in het centrum van Reykjavík.
 
Roomservice en wekdienst zijn slechts twee van de vele services die het getrainde hotelteam haar gasten te bieden heeft. Andere bijzonderheden van de kamer: kluis en koffiezetmogelijkheid. Uw kamer beschikt natuurlijk over televisie (met kabelaansluiting). Op uw kamer vindt u natuurlijk ook een haardroger. De hotelgasten maken graag gebruik van de fitnessruimte. Naast andere gemakken beschikt het hotel ook over een whirlpool.
Voor het diner wordt u naar restaurant Fishcompany gebracht  voor een 3 gangen menu (incl. water en koffie). Transfers inbegrepen.

Dag 2:

Ontbijt in het restaurant van uw hotel. Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een 2-daagse 4x4 super truck expeditie! Er staan 2 Econoliner Monster Super Jeeps voor u klaar!
 
Vanuit Reykjavik gaat u op weg naar Hellisheidi (langs de zuidkust). In Hellisheioi wordt de eerste stop gemaakt voor een “grot moment”.
 
De grotten in IJsland zijn een aparte verschijning! Veelal door lava gevormd, zouden ze volgens de legendes veel elfen huisvesten. Wie weet komt u er een tegen?
 
Hierna gaat u naar de watervallen van Seljalandsfoss en wordt de weg vervolgd door het woeste landschap, ofroad, door rivieren (waar geen bruggen zijn), lavavelden, etc. Onderweg kunt u gebruik maken van uw lunchbox.
 
In Thorsmörk zal er tijd zijn om de benen te strekken en wandelend het gebied te verkennen.
 
In de loop van de middag bent u bij uw country hut (privé voor uw groep gereserveerd). Er wordt voor slaapzak en handdoeken gezorgd. Overige persoonlijke artikelen dient u zelf mee te nemen.
 
Na de BBQ kunnen de verhalen loskomen en de gids zal IJslandse mythes en sagen vertellen.

Dag 3:

Na het ontbijt vangt de tour verder aan. Allereerst zal de regio Flótshlíò aangedaan worden. Er wordt een stop gemaakt bij Skógarfoss, om energie voor de dag op te doen!
 
Vervolgens wordt het weer tijd om in actie te komen! U gaat naar de Solheima gletsjer voor een snow mobile tocht (2 passagiers per mobile) van 1 uur over de gletsjer.
 
Van hier gaat de weg terug langs de kust, Hier blijkt maar weer dat deze auto’s het de beste manier is om hier te reizen!
 
Er zal een stop gemaakt worden bij Seljarvallalaug, een 15 minuten wandeltocht om vervolgens bij het warm water zwembad uit te komen. Hier kunt u ook gebruik maken van uw lunchbox.
 
Laat in de middag zult u terug zijn in uw hotel in Reykjavik.
 
Het diner wordt u aangeboden in restaurant Domo (transfers inbegrepen).

Dag 4:

Na het ontbijt gaat u zelf rijden! Er staan 3 land rovers voor u klaar, voorzien van radio (om contact te houden met de andere auto’s), GPS navigatiesysteem, etc.
Allereerst zal er een korte briefing worden gehouden over het besturen van de auto’s in ruw terrein.
 
De tocht zal eerst oostwaarts gaan, richting Heidmörk. Hier zal het pad vervolgd worden naar het meer Thingvallavatn. Hier kan men de richting van beweging van de continentale platen zien!
 
Vervolgens gaat u naar Skjaldbreidur en na ongeveer 2 uur rijden door ruw terrein en verschillende rivieren doorgestoken te zijn, komt u weer op de verharde weg.
 
Na de picknick brengt u een bezoek aan de beroemde bezienswaardigheden: Gullfoss en Geysir.
 
Aan het einde van de middag bent u terug in uw hotel.
 
Het diner wordt u aangeboden in restaurant Sjavarkjallarinn (geen transfers inbegrepen).
 
Dag 5:
 
Na het ontbijt gaat u per privé transfer naar het strand van Reykjavik voor een wel heel “Icy moment”.
 
Voor de doorgewinterde personen onder u: neem eerst een koude duik in het water van de Atlantische oceaan, om vervolgens heerlijk op te warmen in het verwarmde buitenzwembad! Zo brengt u uw lichaam en geest weer helemaal in balans!
 
Aan het einde van de ochtend wordt u naar uw hotel teruggebracht. Tot het diner heeft u vrije tijd (lunch niet inbegrepen). Zo heeft u alle tijd om op eigen gelegenheid de stad verder zelf te ontdekken, genieten van een locale lunch, de laatste inkopen doen voor thuis, etc.
 
Het diner wordt u aangeboden in restaurant Perlan (transfers inbegrepen).
 
Dag 6:

Vandaag dient u heel erg vroeg uit te checken! Om ongeveer 05.00 uur wordt u opgehaald voor uw privé transfer naar de luchthaven.
 
Inchecken voor de terugvlucht van Keflavik naar Amsterdam, vertrek om 07.50 uur en aankomst in Amsterdam om 11.50 uur.
*** einde reis ***