Dit is een voorbeeldreis. Duur van de reis, programma, soort hotels en restaurants, passen wij graag aan Uw wensen en budget aan.

Omschrijving Istanbul
 
Istanbul ligt aan de Bosporus, de 30 kilometer lange zee-engte die de natuurlijke grens vormt tussen Europa en Azië. De Bosporus, die de Zwarte Zee met de Middellandse Zee verbindt, heeft enkele van de drukste scheepvaartroutes ter wereld.
Langs de waterkant van Eminönü verkopen de vissers, sommigen uitgedost met fez en geborduurd jasje voor de toeristen, dampende broodjes makreel aan voorbijgangers. Wie even stilstaat, wordt belegerd door schoenpoetsertjes, gidsen die hun slag hopen te slaan en handelaars in bootpenningen, kammetjes, ansichtkaarten, fluitjes, amuletten tegen het ‘boze oog’ en sigaretten – hun verkooppraatjes onveranderlijk inleidend met een hoopvol ‘Yes please’. Voor de 300.000 nieuwe inwoners van de stad die elk jaar toestromen uit de verpauperde dorpen in Anatolië, is straathandel de enige manier om een schamel inkomen te verwerven, voor zichzelf en misschien voor de achtergeblevenen.
 
De miljoenenstad Istanbul (7 - 8 miljoen inwoners) is de grootste stad van de republiek Turkije. Het was de vroegere hoofdstad van het Osmaanse Rijk en daarvoor van het Oostromeinse en het Byzantijnse Rijk
 
Istanbul is niet alleen een historische stad, maar ook het economisch hart van de moderne Turkse Republiek. Een ononderbroken vloot van olietankers en handelsschepen vaart dagelijks door de Bosporus.
 
Daarnaast bezit de stad een schat aan bezienswaardigheden! Denk aan de Haya Sofia, de Blauwe Moskee, de Suleyman moskee, het Topkapi paleis, de Grote en Egyptische Bazaar, teveel gewoon om op te noemen!Programma
 
Dag 1:
 
Na aankomst op vliegveld, douane en de kofferafhandeling wordt u opgewacht door een Nederlands talige gids. Per bus wordt u naar uw hotel gebracht. Onderweg maakt u al kennis met deze metropole!
 
Hotel Nippon (4 sterren +)    

 
Comfortabel hotel in het nieuwe gedeelte van Istanbul.
Ligging: In de wijk Taksim, het nieuwe gedeelte van de stad. Het oude centrum op ca. 2 km.
Voorzieningen: Receptie, lounge, lift, bar, restaurant, buitenzwembad, Turks bad, sauna, kleine fitnessruimte en dakterras.
Kamers: De comfortabele kamers zijn voorzien van bad of douche, toilet, haardroger, telefoon, televisie, kluisje, minibar en airconditioning.
Bijzonderheden: Ontbijtbuffet.Na de check in heeft u vrije tijd om uit te rusten, gebruik te maken van de faciliteiten van het hotel of de omgeving van het hotel op eigen gelegenheid te ontdekken.
Het diner wordt u aangeboden in restaurant Sevic in de bloemenmarkt. Deze naam is ontstaan door de verkoop van bloemen in de 1920ér jaren. Nadien heeft het gebouw ook nog dienst gedaan als stadhuis. Een aantal jaren geleden is het geheel gerenoveerd en voorzien van een glazen dôme. Transfers inbegrepen.

Dag 2:

Na het ontbijt in het hotel brengt u een bezoek aan de blauwe moskee en de Aya Sofia.

Na al deze cultuur wordt u een lunch aangeboden in restaurant Hamdi. Dit restaurant is beroemd om zijn vlees- en kebabgerechten.

Na de lunch brengt u een bezoek aan het Hippodrome square en de ondergrondse Basilica Cistern. Hierna brengt u een bezoek aan de Galata Tower (gebouwd in 1384 en was onderdeel van de stadsmuur) in de wijk Taxim. Na dit bezoek wordt u naar uw hotel teruggebracht (in de loop van de middag).
 
Voor het diner wordt u per bus opgehaald en naar restaurant Feriye gebracht voor uw diner. Na het diner transfer terug naar uw hotel.

Dag 3:
 
Na het ontbijt wordt er een bezoek gebracht aan het Topkapi paleis. Uiteraard wordt er ook een bezoek gebracht aan het harem gedeelte van het paleis en de ‘tresury’ gedeelte van het museum.
 
De lunch zal plaatsvinden in restaurant Konyali (in het Topkapi paleis)
 
Na de lunch wordt u per bus naar de Süleyman Moskee gebracht, de grootste van de stad en gebouwd in de 16e eeuw.
Hierna gaat u per bus langs de gouden hoorn naar de heuvel Pierre Loti voor een thee/koffie stop. Hier heeft u een prachtig uitzicht over de stad.
Vervolgens wordt u naar de Chora kerk gebracht, één van de mooiste voorbeelden van de Byzantynse bouwwerken.
Aan het einde van de middag (vanaf 17.00 uur) staat er een sunset cruise over de Bosporus op het programma. Per privé boot vaart u langs de Europese en Aziatische gedeelten van Istanbul, onder het genot van een drankje!
 
Rond 19.00 uur bent u terug in uw hotel.
 
Voor het diner wordt u naar het Lacivent restaurant gebracht, één van de beste visrestaurants in Istanbul, gelegen op het Aziatische gedeelte. Met een prachtig uitzicht over de Bosporus kunt u hier genieten van de Mediteraanse keuken. De wijnkelder biedt een rijke variëteit van Turkse wijnen aan. Na het diner transfer terug naar uw hotel.

Dag 4:

Na het ontbijt staat er een bezoek aan de Grand Bazaar op het programma. Dit is de grootste overdekte bazaar ter wereld! Ongeveer 4000 winkeltjes en meer dan 60 straatjes! Hierna zal er ook een bezoek gebracht worden aan de Egyptische (of Kruiden) Bazaar.
 
 Na dit bezoek wordt u een lunch aangeboden in restaurant Yesil Ev.
 
’s Middags staat er een bezoek aan het Dolmabahce paleis en het militair museum, waar u een show meemaakt.
 
In de loop van de middag bent u terug in uw hotel en heeft u tijd om zich op te frissen voor de avond.
 
Het diner wordt u aangeboden in restaurant Maiden’s Tower, te bereiken met een boot (per bus wordt u naar de pier gebracht om vervolgens per boot naar de toren gebracht te worden).
 
Dag 5:
 
Na het ontbijt dient u uit te checken. Hierna wordt u per bus naar de luchthaven van Istanbul gebracht. U dient uiterlijk 11.30 uur aanwezig te zijn voor uw terugvlucht naar Brussel.

*** einde reis ***