Dit is een voorbeeldreis. Duur van de reis, programma, soort hotels en restaurants, passen wij graag aan Uw wensen en budget aan.

Omschrijving Kenia

Kenia of Kenya (officieel: Jamhuri ya Kenya; Engels: Republic of Kenya), is een presidentiële republiek in Oost-Afrika en lid van het Gemenebest van Naties. Kenia behoort samen met Djibouti, Eritrea, Ethiopië, Soedan en Somalië tot de 'Hoorn van Afrika'. Kenia ligt op de evenaar, heeft een oppervlakte van 582.646 km2 en is daarmee 14x zo groot als Nederland. Binnenwateren als rivieren en meren nemen 11.230 km2 in beslag. Kenia grenst in het noorden aan Ethiopië (830 km) en Sudan (232 km), in het oosten aan Somalië (682 km) en de Indische Oceaan, in het westen aan Uganda (933 km) en het Victoriameer en in het zuiden aan Tanzania (769 km). Voor de hier en daar ingesneden kust liggen een serie koraalriffen en een aantal eilandjes, o.a. de Lama-archipel en Mandu. Van de tot 200 km brede en tot 150 m hoge kuststrook loopt het land langzaam op naar een parallel hieraan gelegen, 150 tot 300 meter hoog plateaugebied.In het noorden en noordwesten gaat dit over in een gebied met hoogvlakten van 300 tot 1500 meter, behorend tot het Oost-Afrikaanse plateau, die in het zuidwesten overgaan in de Kenya Highlands, 1500 tot 3000 m hoog. De Highlands worden in richting doorsneden door de Oost- Afrikaanse Slenk, wat een zijtak is van de van noord naar zuid lopende Grote Afrikaanse Slenk of noord-zuidelijkeGreat Rift Valley, die 600 tot 900 m lager ligt dan het omringende gebied en door hoge vulkanen wordt geflankeerd. De slenk is 48 tot 64 kilometer breed. Nabij het Naivasha-meer ligt de slenk ca. 2000 meter boven zeeniveau. Hier vinden we ook de op een na hoogste berg van Afrika, de Mount (5199 meter). Dit gebied is het vruchtbaarste van het land en de lager gelegen delen van de bergen worden intensief gebruikt voor de landbouw. In deze slenk liggen een aantal meren, waaronder het grotendeels op grondgebied van Kenia liggende KenyaRudolfmeer, het Nakuru-meer, het Naivasha-meer en het Magadi- meer. Het Victoriameer, waarvan alleen het oostelijke uiteinde op grondgebied van Kenia ligt, ligt tussen de twee slenken in. In de buurt van het Victoriameer ligt ook de op een na hoogste berg van Kenia, de Mount Elgon (4321 meter). De Grote Afrikaanse Slenk loopt van het Midden-Oosten tot aan Malawi en is meer dan 5000 kilometer lang.
Het westen van Kenia bestaat uit een golvend heuvellandschap dat zich uitstrekt van de Sudanese grens in het noorden tot aan Tanzania in het zuiden. In het zuiden gaat het vruchtbare landschap over in een uitgestrekt savannelandschap. Hier liggen de grootste en populairste wildreservaten. Ten zuiden van het Amboseli-reservaat rijst de Kilimanjaro (5895 meter) op, de hoogste berg van Afrika, die echter geheel in Tanzania ligt.
 
Noord- en Oost Kenia bestaan uit een bergachtig landschap met veel struikgewas dat overgaat in een woestijnlandschap waar maar zelden regen valt. Hier vinden we het meest woeste en ongerepte landschap van Kenia. Gedeeltelijk bevaarbare rivieren zijn de Sabaki en de Tana.

Programma

Dag 1:

Vandaag vertrekt u vanuit Schiphol naar Nairobi. De vlucht KL 4341 vertrekt om 19.40 en komt de volgende dag aan in Nairobi om 06.10 uur.

Dag 2:

Aankomst op de luchthaven. U wordt begeleid bij de douaneprocedures. Hierna wordt u in safaribusjes (maximaal 7 personen) naar het Maasai Mara National Reserve gebracht. Dit is een rit van 250 kilometer, die ongeveer 5 uur duurt. Onderweg passeert u de geweldige Great Rift Valley, een vallei die ongeveer 35 miljoen jaar geleden ontstaan is door de scheuring van de scheiding van de Afrikaanse en Europese tectonische platen.
 
Na aankomst in uw lodge: Mara Simba Lodge wordt u een lunch aangeboden. Na de lunch, om ongeveer 15.30 uur, een game drive. Diner en overnachting in Mara Simba Lodge.

Mara Simba Lodge (4 sterren)

 

De publieke plaatsen van de lodge, die uitkijk bieden op de Tarek rivier, hebben houten vloeren van cedar, rustend op palen, en zijn overdekt met daken van palmblad. De 84 kamers, in groepjes van 6, zijn opgebouwd uit steen en hout. Elke kamer is voorzien van een badkamer. Elke kamer, die zo groot zijn dat er makkelijk een extra bed bij geplaatst kan worden, hebben allemaal een eigen veranda met een prachtig uitzicht op de rivier!

Dag 3:

Vroeg in de ochtend, om 06.00 uur staat er een kop koffie of thee klaar, gevolgd door een game drive. Het ontbijt wordt u aangeboden bij een poel waar Nijlpaarden in verblijven! Na het ontbijt wordt u teruggebracht naar uw lodge, waar u enige tijd heeft om uit te rusten. De lunch is tevens in de lodge. In de loop van de middag (rond 15.30 uur) weer een gamedrive en daarna diner en overnachting in de lodge.
 
Dag 4:

Vroeg in de ochtend, om 06.00 uur staat er een kop koffie of thee klaar, gevolgd door een game drive. Het ontbijt is in de lodge. Na het ontbijt staat er een speciale excursie op het programma. De lunch wordt u aangeboden in de lodge. ’s Middags weer een gamedrive voor de liefhebbers. Het diner vindt plaats in de bush. Overnachting in uw lodge.
 
Dag 5:

Om ongeveer 09.00 uur ontbijt in de lodge.Na het ontbijt vindt de transfer naar de airstrip plaats, voor de vlucht naar Mombasa via Nairobi.
 
Tussen de 2 vluchten door een lunch in het Carnivore Restaurant. Om 17.30 uur vertrekt u per vlucht KQ 612. naar Mombasa. Na aankomst op de luchthaven van Mombasa om 18.30 uur een transfer naar de Noordkust.

Hotel Mombasa Serena (5 sterren)Een van de beste resorts op het Afrikaans continent! Het hotel biedt hoogwaardige sercive in accommodatie, keuken en faciliteiten. Gelegen aan het parelwitte strand, de Indische oceaan, bougainville gevulde tuinen en palmbomen voor de nodige schaduw, is dit hotel uiterst geschikt voor een ontsnapping uit het drukke leven!
Het hotel beschikt over 260 kamers, allen in stijl opgetrokken en ingericht met plaatselijke kunst en meubels.

Het hotel ligt 18 kilometer ten noorden van de stad Mombasa en 30 kilometer van de luchthaven. Er zijn shuttle busjes vanuit het hotel naar de stad en de luchthaven.
 

Diner en overnachting in Mombasa Serena Beach Hotel.
 
Dag 6:

Na het ontbijt staat er een excursie naar Mombasa stad op het programma. Hier brengt u een bezoek aan de oude haven, de oude binnenstad, een moskee, een hindu tempel en uiteraard Fort Jesus (nationaal museum). De lunch is niet inbegrepen, omdat u voor de middag weer terug bent in uw hotel. Diner(buffet) wordt u aangeboden in het hotel.
 
Dag 7:

Vandaag is een gehele vrije dag! Het ontbijt kunt u in het hotel gebruiken. De lunch is niet inbegrepen en is op eigen gelegenheid. Het afscheidsdiner wordt u aangeboden in een restaurant in Mombasa. Transfers inbegrepen.
 
Dag 8:

Ontbijt in het hotel. De lunch is niet inbegrepen.
Om 17.00 uur transfer naar Moi International Airport voor de vlucht KQ 615 naar Nairobi met vertrek om 20.00 uur. Na aankomst in Nairobi om 21.00 uur, wordt u begeleid naar uw internationale vlucht. Vertrek met KL 566 naar Schiphol om 22.35 uur.
 
Dag 9:

Aankomst op Schiphol om 05.20 uur.

*** einde reis ***