Dit is een voorbeeldreis. Duur van de reis, programma, soort hotels en restaurants, passen wij graag aan Uw wensen en budget aan.

Omschrijving Lapland
 
Een incentivereis naar Noord-Europa staat garant voor een actieve en exclusieve ervaring!
 
Safari's per sneeuwscooter of husky, een ritje in een rendierslee, overnachten in een iglo, leren rijden op ijs en sneeuw, lunchen of dineren in een Lappentent, ontspannen in de sauna en daarna een duik in een wak en 's avonds gezellig uit in één van de vele dansrestaurants. En dat op slechts een paar uur vliegen van Amsterdam!Programma

Dag 1:
 
Uw vliegschema ziet er als volgt uit: Amsterdam-Helsinki, 11.55-15.20 en Helsinki-Rovaniemi, 16.00-17.20. Op de luchthaven wordt u verwelkomd door een locale gids in Laps kostuum met een naambordje van het bedrijf. Daarna gaat u per bus naar uw 4 sterren hotel, Sokos hotel Vaakuna, in het centrum van de stad. Na het inchecken volgt een diner in het restaurant en een overnachting in 2 persoonskamers.
 
Hotel Sokos (4 sterren)
 
Het hotel ligt in het centrum, vlakbij de levendige Pori markt. Er bevinden zich 4 restaurants in het hotel, elk met een eigen atmosfeer. Verder beschikt het hotel over 205 ruime, modern ingerichte kamers, 2 sauna’s en een fitnessruimte.

Dag 2:
 
Ontbijtbuffet. Om 09.00 wordt u verwacht bij de receptie van het hotel, waar een gids u begeleid naar de safariclub. Ieder krijgt een sneeuwscooteruitrusting aangemeten: thermische overall, handschoenen, winterlaarzen, sjaal, muts en helm. Daarna loopt u zo'n 200 meter naar de bevroren rivier, waar de scooters klaarstaan. Per 2 personen 1 scooter. Na de rij- en veiligheidsinstructies gaat u op pad. Het eerste stuk is makkelijk, want dat gaat over de egaal bevroren rivier. Als u wat gewend bent aan het rijden (het is niet moeilijk) kunt u ook door de besneeuwde bossen en heuvels. De gids houdt de groep in de gaten en stopt af en toe, zodat u ook kunt wisselen met het besturen. De tocht stopt rond na een uurtje bij een huskyfarm. Hier kunt u rustig kennismaken met de dieren en daarna mag u zelf proberen een span husky's te besturen. Een persoon in de slee en een persoon achterop als bestuurder. Tijdens de twee uur durende tocht wordt gestopt voor een kopje koffie en kunt u wisselen. Terug op de farm gebruikt u een lunch (zalmsoep). Daarna gaat het per scooter naar de rendierfarm. Hier ondergaat u allereerst de traditionele Lappendoop, waarvoor iedereen later een persoonlijk certificaat ontvangt. Daarna is er nog tijd om een rendierrijbewijs te halen door een rondje in een slee te maken die getrokken wordt door een rendier. Rond 16.00/17.00 keert u terug in Rovaniemi. De helm levert u in, maar de rest van de uitrusting houdt u bij zich. 's Avonds dineert en overnacht u in het hotel.
 
Dag 3:
 
Ontbijtbuffet. Vandaag wordt een sportieve dag. Per bus gaat u naar het Olympische Stadion (ijsvlakte), waar de Winterspelen op de Poolcirkel worden gehouden. De spelen worden ingeleid met het ontsteken van het Olympische vuur en het hijsen van de bedrijfsvlag. Daarna wordt de groep ingedeeld in teams (3) met ieder een eigen kleur. Er is een competitie in tandemskien, minisneeuwscooter rijden, boomzagen, sleetje rijden, golfputten, etc. Een warm drankje is altijd verkrijgbaar in een tent of bij een kampvuur. Lunch is tijdens de Spelen. Rond 14.00 gaat u per bus naar het dorpje van de kerstman. Hier heeft u tijd om souvenirs te kopen, een special kerstkaart te sturen die rond de kersttijd wordt bezorgd bij de geadresseerde, op de foto te gaan met de kerstman etc. Na 2 uur gaat u per bus terug naar het hotel en u kunt even uitrusten. Om 19.30 wordt u in uw overall verwacht bij de receptie voor een diner in een ongewone plaats. U loopt naar de oever van de rivier, waar deze keer echter geen sneeuwscooters staan maar een paardenslee. Deze brengt u naar het Snowland prachtig geornamenteerde iglorestaurant, waar u binnen een diner geserveerd krijgt op ijstafels. U zit op ijsbanken met rendierhuiden erover. Wilt u een drankje, dan wordt dit geschonken in ijsglazen. Kortom, een prachtige ervaring! Tevens worden deze avond de winnaars van de Spelen bekend en volgt een prijsuitreiking. Om 22.15 gaat u per bus terug naar het hotel voor een overnachting. Dit diner wordt begeleid door een gids.
 
Dag 4:
 
Ontbijtbuffet. Om de teamspirit nog wat te versterken, gaat u vandaag op weg voor een tweedaagse sneeuwscootersafari. U checkt alvast uit en uw koffers zet u in de bagageruimte. Een klein gedeelte neemt u mee voor de komende overnachting in een blokhut. Deze bagage kunt u afgeven bij de safariclub, die ervoor zorgt dat het per busje naar de plaats van bestemming gaat. U haalt nu uw helm op en loopt naar de oever van de rivier, waar nu per persoon 1 scooter klaarstaat. U bent reeds wat bekend met het besturen van de scooter, zodat u de 80 km vandaag zonder veel moeite zult afleggen. Onderweg is een lunch bij een kampvuur. U komt rond 16.00 aan bij het bungalowpark Korvala. Hier staan leuke rood geverfde blokhutten aan de oever van een meer. U zet uw spullen hier neer en gaat uiteraard naar de heilige Finse plaats: de sauna! Heerlijk relaxed schuift u daarna aan bij het diner in het hoofdgebouw, dat door de gastvrouw is gemaakt en veel locale specialiteiten bevat. U overnacht in 4 tot 6 persoons blokhutten (1 toilet per blokhut). Een beetje primitiever dan u gewend bent misschien, maar ongetwijfeld wordt dit de nacht waar u later nog vaak aan terugdenkt!
 
Dag 5:
 
Ontbijtbuffet in het hoofdgebouw. Om 10.00 vertrek u wederom richting Rovaniemi via een andere route. Onderweg maakt u een korte lunchstop (gegrilde worstjes, sandwiches, koffie/jus). Rond 15.00 keert u terug bij de safariclub. U levert uw kleding en helm in bij de safariclub en de rest van de middag kunt u vrij besteden. Diner en overnachting in het hotel.
 
Dag 6:
 
Ontbijtbuffet. De ochtend is ter vrije besteding. Transfer naar het vliegveld om 12.30 uur.
Uw vliegschema ziet er als volgt uit: Rovaniemi-Helsinki, 14.00-15.15 en Helsinki-Amsterdam, 16.15-17.55.

*** einde reis ***