Dit is een voorbeeldreis. Duur van de reis, programma, soort hotels en restaurants, passen wij graag aan Uw wensen en budget aan.

Omschrijving Lille:
 
Rijsel of Lille is het economische hart van het noorden van Frankrijk. Een stad met meer dan 1.1 miljoen inwoners en een belangrijke historische kern. Dit hart van de stad Rijsel ligt op amper 38 minuten sporen van Brussel of 20 minuten rijden vanuit Kortrijk.

Het is een gezellig centrum dat geschiedenis en shopping gecombineerd heeft. Uiteraard met een snuifje cultuur. In 2004 was Rijsel de Culturele Hoofdstad van Europa en legde het de nadruk op cultuur en geschiedenis. Het is één van de meest spectaculaire Culturele Hoofdsteden geworden.
De oude stad werd mooi gerestaureerd. Veelal gebeurde dit zonder steun van de overheid. Daardoor huisvesten deze historische panden meestal luxe winkels of kantoren. De bevolkingsexpansie werd heel goed in de hand gehouden door het bouwen van nieuwe steden aan de rand. Villeneuve d'Ascq is hiervan een mooi voorbeeld. Rijsel zelf heeft dan ook geen grote woonblokken en telt slechts 150.000 inwoners.
 
De winkels liggen nagenoeg allemaal in het centrum. Het is dan ook één van de grootste shoppingsteden in een cirkel van 200 km. Eén van de modernste metro's (zonder bestuurder) ter wereld zorgt ervoor dat alle inwoners probleemloos in de kern van de stad komen.

Maar Rijsel lonkt ook naar Vlaanderen. Het TGV-station ligt in het centrum. De autosnelweg eindigt in een grote parking onder Euralille, op 500 meter van het kloppende winkelhart van de stad. Schrik vooral niet als je Nederlandstalige infoborden ziet. Je bent immers in Vlaanderen, maar Vlaams hebben ze hier nooit gesproken. De Lillois zijn er trouwens fier op 'Vlaming' te zijn, ook al begrijpen ze geen jota Nederlands.Programma
 
Dag 1:

Vertrek per touringcar naar Lille. Indien de kamers reeds beschikbaar zijn, kan men inchecken in het hotel ( de officiële inchecktijd is 15:00 ). Zoniet, dan kan men de bagage in de daarvoor bestemde ruimtes van het hotel plaatsen. Aansluitend welkomstdrankje in de bar van het hotel.

Hotel Carlton Lille (4 sterren)

Dit luxueuze hotel van topklasse kan beschouwd worden als één van de beste stops in het noorden. Zeer gunstige ligging in het hart van de stad, tegenover de opera en vlakbij de beurs.
De 60 kamers stralen rust, warmte en comfort uit. Ze zijn allen ingericht in de Louis XV en XVI stijl, voorzien van een marmeren badkamer/afzonderlijk WC, een schrijftafel, een minibar, een televisie met een internet verbinding en airconditioning.
Het hotel biedt een gezellige Engelse bar, restaurant, diverse vergaderfaciliteiten, sauna, fitness ruimte, vergaderruimte en privé parkeerplaats.

 
 
 
Lopend naar Le Pain Quotidien voor de lunch. Oorspronkelijk komt deze keten van restaurants uit België, maar wegens het enorme succes hebben zij inmiddels ook vestigingen in heel Frankrijk. In het interieur zijn veel natuurlijke materialen gebruikt, houten tafels en stoelen, er heerst een gezellige, warme sfeer. Ideaal voor een eenvoudige lunch (incl. ‘Assiette fraicheur’ heerlijke salade met kopje koffie en wijn). Na de lunch aanvang rondleiding Lille “De Metamorfosen”. Het hele jaar 2004 door, betoveren kunstenaars de straten, de voorgevels, het openbaar vervoer en de gebouwen van de stad. Ze zullen alles in het werk stellen om de stadsomgeving in een nieuw jasje te stoppen en opnieuw uit te vinden. Leer Lille op een andere manier kennen en ontdek de feeërieke zijde van de stad ( incl. begeleiding 1 Nederlands- of Engelstalige gids). De tour eindigt bij uw hotel.
Vertrek te voet naar de wijnbar Part des Anges met onze Nederlandstalige gids.
Walking dinner (u bezoekt 3 verschillende restaurants)
Wanneer de avond valt is Lille helemaal voor u! De wandeling is een sfeervolle manier om de stad te verkennen bij avondlicht en daarbij te genieten van heerlijke gerechten... Bezienswaardigheden, gezelligheid en fijnproeverij zijn van de partij! (incl. begeleiding gids, aperitief met wijn en toast, hoofdgerecht met wijn of bier, dessert en koffie).
 
Dag 2:
 
Ontbijt in het hotel.  Hierna vertrek per Nederlandse touringcar naar Roubaix. In Roubaix ontmoet u de gids voor een korte stadstour door Roubaix.
Excursie Roubaix:
Tijdens deze excursie maakt u een panoramische rondrit door de oude textielstad (eigen touringcar) met haar mooie herenhuizen en architectuur. Einde van de stadstour bij de Manufacture des Flandres:
Op een totale oppervlakte van meer dan 1400m2 biedt de Manufacture u een reis door de geschiedenis van het textiel aan. De evolutie van jacquardweefgetouw naar handgetouw en computer gestuurd weefgetouw worden geïllustreerd door middel van een vijftiental getouwen, die nog steeds perfect werken. De creaties en reproducties zullen voor uw ogen vorm krijgen. Het bezoek eindigt met wat vrije tijd in de boetiek, waar u niet aan de verleiding zult kunnen weerstaan om producten van de Manufacture te kopen.
Einde van de rondleiding door een Nederlandstalige gids en aansluitend lunch.
Lunch in restaurant L’Impératrice Eugénie :
Het is vooral de prettige sfeer die uw lunch in dit oudste restaurant van Roubaix zo plezierig maakt. De ruimte is gedoceerd met zware gordijnen, tapijt en mooie stoelen. Ook de keuken is er goed, u kun genieten van de regionale Franse keuken (incl. aperitief, 3-gangenmenu, bier of wijn, mineraalwater en kopje koffie).
 
Vrije tijd. U kunt onder andere het winkelcentrum Mac Arthur Glen bezoeken.
 
Verzamelen bij het museum voor Kunst en Industrie. Hier ontmoet u onze gids.
La Piscine – het museum voor Kunst en Industrie:
Dit museum is één van de meest vreemdste monumenten van de metropool. Het museum is gevestigd in een voormalig art-deco zwembad en herbergt collecties van schilderwerken, beeldhouwwerken, ceramiek, maar ook één van de mooiste textielcollecties van Frankrijk.
 
Na de rondleiding per touringcar terug naar Lille.            
 
Te voet naar La Petite Cave.:
U hoeft slechts de trappen naar beneden te volgen om de ambiance van het Parijse cabaret te vinden. Terwijl de chef voor u in de keuken de maaltijd bereidt, zorgen de artiesten in de kelder voor vermaak en bent u in de zevende hemel. Tijdens dit diner spektakel komt 100 jaar aan Franse muziekgeschiedenis aan u voorbij met nummers van Piaf, Montand, Brel etc…. (incl. entree, aperitief, 3-gangenmenu, ½ fles wijn of 50 cl bier).
 
Einde diner en op eigen gelegenheid terug naar het hotel.
 
Dag 3:
 
Na het ontbijt kunt u uitchecken en de bagage in de touringcar plaatsen. U vertrekt per Nederlandse touringcar naar de wijk Wazemmes, waar u de markt kunt bezoeken.
       
In deze populaire wijk wordt elke zondagochtend de grootste markt van de metropool gehouden. Een niet te missen en bontgekleurd spektakel dat alle smaken van de wereld binnen handbereik brengt. 
 
Na even rondgelopen te hebben op de markt verzamelt de groep zich bij een vooraf afgesproken plek. Per touringcar naar Wambrechies voor een bezoek aan de jeneverstokerij.
Distillerie Claessens:
Deze stokerij werd in 1817 gesticht en is daarmee een van de oudste stokerijen in het Noorden van Frankrijk. U maakt kennis met de verschillende etappes bij de productie van jenever. Het bezoek eindigt met een degustatie van deze beroemde drank (incl. begeleiding gids en proeverij)
 
Lunch in Embarcadère:
Gezellige brasserie waar u kunt genieten van een echt Franse maaltijd (incl. aperitief, 3-gangenmenu, ¼ wijn of 1 glas bier, mineraalwater en kopje koffie).
 
Na de lunch wordt u per bus naar uw vertrekpunt gebracht.

*** einde reis ***