Dit is een voorbeeldreis. Duur van de reis, programma, soort hotels en restaurants, passen wij graag aan Uw wensen en budget aan.

Omschrijving Lissabon
 
Lissabon is een perfecte bestemming om er een paar dagen tussenuit te gaan. Deze stad is gebouwd op 7 heuvels en is van een sprankelende schoonheid. Een van de mooiste en interessantste trekpleisters van de stad is de Torre de Belem, tussen 1515 en 1521 gebouwd als fort dat de toegang tot de Taag moest verdedigen. Een bezoek aan de oude stadswijken is zeer de moeite waard.
U kunt ook met een kabeltreintje naar de Barrio Alto, waar artiesten en kunstenaars hun werk tonen.
Zeker een bezoek waard is het Castelo de Sao Jorge. Vanaf het kasteel heeft u een schitterend  uitzicht over de stad en zijn omgeving. Overdag betoverend, ’s nachts sprookjesachtig. Wandel langs oude architectuur en door gezellige authentieke straatjes en parken, ontdek de Portugese sfeer en vriendelijkheid. Stelt u zich eens voor: in de zwoele avondlucht voelen de laatste zonnestralen van de dag weldadig aan, op straat heerst een gezellige drukte , de geur van geroosterde sardinas en bacalhau brengt u haast in vervoering. Dit is Lissabon, ooit een van de rijkste steden van Europa, thans onvergelijkbaar door de vele authentieke plekjes en de heerlijke mengelmoes van geuren en geluiden. Het leven speelt zich op straat af, waar vrouwen in de oude wijk Alfama de was te drogen hangen en ouderen op een bankje het leven aan zich voorbij laten trekken.
Trotseer de hoogteverschillen van de zeven heuvels waarop de stad werd gebouwd, met in de directe omgeving de stranden van Cascais en Estoril. Lissabon moet u beleven.


Programma
 
Dag 1:
 
Vandaag vliegt u met KLM vanaf Amsterdam rechtstreeks naar Lissabon. Uw vluchtnummer is KL 1693, vertrek om 11.00 uur en verwachte aankomsttijd is 12.55 uur. Aangezien u een lichte maaltijd aan boord krijgt, is er verder geen lunch ingepland.
 
Na de douane en de bagageafhandeling wordt u opgewacht door de gids die u naar de bus brengt en tijdens de eerste kennismaking met Lissabon veel zal vertellen over de stad. Tijdens de 1 uur durende stadstour kunt u onder de indruk raken van deze prachtige stad aan de Taag!
 
Bij aankomst in uw hotel, wordt uw bagage naar uw kamer gebracht, terwijl u zich incheckt.
Tot aan het diner, dat in het hotel wordt aangeboden, heeft u enige vrije tijd om wat uit te rusten en op te frissen.
 
Hotel Almirante (3 sterren)
 
Dit hotel ligt in het hart van Lissabon en is op loopafstand van het oude centrum. Het hotel heeft 59 kamers, alle voorzien een eigen badkamer, telefoon, tv, mini bar, air-contitioning en kluisje. Het ontbijt is een Amerikaans buffet en er kan de gehele dag gebruik gemaakt worden van het restaurant. Vóór het hotel is een metro station, zodat er een gemakkelijke verbinding is met de gehele stad!Dag 2:
 
Na het ontbijt wordt u met de bus opgehaald bij uw hotel en gaat via de Avenida da Liberdade, het Rossio plein en de oude stad naar Belem, om het Jerónimos Klooster te bezoeken, het lange, witgrijze bouwwerk is een pronkstuk van de manuelstijl, vooral het west- en zuidportaal, dat maar liefst 32 meter hoog is.Verder bezichtigt u de Torre de Belém, een van de beroemde symbolen van Portugals rijke verleden. Het massieve en toch elegante monument in Moorse en manuelstijl valt direct op door zijn leuke uitkijktorentjes met geschulpte koepeltjes die door kruisen worden bekroond.
Ook zult u het Monument van de Ontdekkingen zien, 54 meter hoog, in 1960 gebouwd “ter ere van de Portugezen die de wegen van de zee ontdekten”, zoals de tekst op de voorzijde van het monument vermeldt. Tevens is er uiteraard tijd voor een kopje koffie met gebak. Hierna gaat u per bus naar de wijk Alfama, één van de oudste wijken van Lissabon, met kleine straatjes en de Kathedraal. De groep gaat wandelend (onder begeleiding van een gids) door de wijk omdat de bus niet door de nauwe straatjes kan rijden. Het is soms erg klimmen!

De lunch wordt u aangeboden in restaurant Lautasco, waar u kunt genieten van de Portugese keuken en ambiance! Hier krijgt u een 3-gangen menu aangeboden. Tijdens de lunch is de wijn inbegrepen.

In de loop van de middag wordt u teruggebracht naar uw hotel. Het diner zal plaatsvinden in uw hotel.

Dag 3:

Aangezien Portugal katholiek is, is er op zondag niet erg veel te beleven in de stad zelf. Een mooie gelegenheid dus om vandaag de omgeving te gaan ontdekken!

Na het ontbijt wordt u per bus opgehaald om een bezoek te brengen aan Sintra. Dit dorp, gebouwd tegen de helling van de gelijknamige berg, is een paradijs voor diegene die de drukke stad willen ontlopen. In Sintra, dat onder de bescherming van UNESCO staat, kunt u diverse winkels aantreffen, alsmede het Nationaal Paleis. Uiteraard heeft u de tijd om de gastvrijheid van de mensen en de schoonheid van het dorp zelf te ervaren!Voor de lunch wordt u naar het restaurant Mar do Guincho gebracht in Guincho, gelegen aan de kust. Hier krijgt u een 3-gangen menu aangeboden. Tijdens de lunch is de wijn inbegrepen.

Na de lunch zal de tour verder gaan langs Cascais en Estoril. In Cascais zal er een stop worden gemaakt, voordat u teruggebracht wordt naar Lissabon. In de loop van de middag bent u terug in uw hotel.Het diner zal plaatsvinden in uw hotel.Dag 4:

Ontbijt in uw hotel. U wordt met de bus opgehaald bij uw hotel en wordt naar het Estrela Plein gebracht, waar een 20 persoons tram voor u klaarstaat! Hiermee maakt u een tour door de oude wijken van Lissabon, zoals Graca, Alfama en Catelo. De tour eindigt bij Santa Luzia Belvedere. Van daaruit is het 10 minuten lopen naar Saint George’s Castle, waar u een prachtig uitzicht heeft over Lissabon en de Taag!!De lunch wordt u aangeboden in restaurant Casa do Leao. Hier krijgt u een 3-gangen menu aangeboden. Tijdens de lunch is de wijn inbegrepen.

Aangezien op maandag alle monumenten zijn gesloten, is het misschien een idee om een bezoek te brengen aan het instituut voor de Port!! Hier krijgt u uitleg over het produceren van de Port en uiteraard mag u hier ook de diverse Ports proeven!!

In de loop van de middag bent u terug in uw hotel. Het diner zal plaatsvinden in uw hotel.
 
In plaats van het diner in het hotel, kan er ook een diner in een echt Fado restaurant geregeld worden. Dit is immers uw laatste avond in Lissabon, dus een mooie gelegenheid om uw reis op een speciale manier af te sluiten.
 
Dag 5:
 
Vandaag is het uw laatste dag in Lissabon. Na het ontbijt dient u zich uit te checken. Per bus wordt u rond 11.15 uur opgehaald voor de transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht. De vlucht zal om 13.50 uur vertrekken en de verwachte aankomsttijd in Amsterdam is om 17.50 uur.

*** einde reis ***