Dit is een voorbeeldreis. Duur van de reis, programma, soort hotels en restaurants, passen wij graag aan Uw wensen en budget aan.

Omschrijving Maastricht:
 
Het goede leven in Maastricht, daar wil iedereen wel eens vaker van proeven! De ligging in de Maasvallei tussen de heuvels van Zuid-Limburg en met België en Duitsland op een steenworp afstand maken Maastricht tot de ideale uitvalsbasis voor uw groepsreis. Wat het thema van uw bezoek ook is, de mogelijkheden zijn legio. Cultuur, culinair, winkelen, sportief, natuur, het is er allemaal en dat alles kort bij elkaar.De beste kennismaking met Maastricht is een wandeling in het oude centrum van de stad onder deskundige leiding van een gids. Het gerestaureerde Stokstraatkwartier, de oude stadswallen, de diverse parken en het overbekende Vrijthof zult u niet missen. Zo’n wandeling duurt ongeveer anderhalf uur. Er kunnen rondleidingen worden verzorgd in de Nederlandse, Engelse, Duitse, Franse en Spaanse taal.
 
De oude binnenstad van Maastricht leent zich bijzonder goed om de middag/avond op een sfeervolle en gezellige wijze door te brengen. Onder leiding van een hostess wordt een bezoek gebracht aan diverse etablissementen, waar telkens een gerecht (voor- hoofd- en
nagerecht) voor de gasten wordt geserveerd. Tijdens de wandeling geeft de gastvrouw/heer informatie, zowel over de stad Maastricht als over de bedrijven die bezocht worden. De meeste restaurants in Maastricht voeren de Franse keuken, hoewel, afhankelijk van het seizoen, ook typische streekgerechten kunnen worden besteld (”Knien in ‘t zoer met zwarte proeme”, ”Tête de veau”, ”Zoervleis met friet”, ”Reubesop”). In een eetcafé worden de gerechten geserveerd in een informele sfeer, zodat de avond een zeer afwisselend karakter kan hebben.
 
 " Maastricht, dat gun je jezelf..."
 
Programma:
 
Dag 1:
 
U vertrekt rond 08.00 uur met eigen vervoer  naar Maastricht, waar u omstreeks 10.30 uur arriveert bij ‘Apple Park Hotel’.
 
Hotel Apple Park (4 sterren)
 
Het hotel heeft 166 luxe kamers met een design-interieur en sfeervolle verlichting. Alle kamers zijn voorzien van twin bedden, airconditioning, pay-tv, safe, föhn, badkamer met ligbad/douche. Vanuit het hotel loopt u zo ons Dreamz Restaurant binnen. Voor de kinderen is er de speciaal ingerichte kids corner.Na het inchecken staat er een koffie- en theebuffet voor u klaar met ‘echte’ Limburgse vlaai.
Om 12.00 uur naar het centrum van Maastricht voor de lunch.
Na de lunch wordt u opgehaald door ervaren gidsen voor een traditionele stadswandelingdoor het centrum van Maastricht. 
Om 15.00 uur gaat u naar Oost-Maarland om het laserkleiduifschieten onder de knie te krijgen.
Als alternatief is het mogelijk om naar wijngaard ‘Apostelhoeve’ te gaan voor een rondleiding met wijnproeverij.
Om 17.00 uur gaat u naar ‘Apple Park Hotel’ terug en is er gelegenheid tot opfrissen.
Rond 19.30 uur start de feestavond in het Hotel. Er zijn verschillende buffetten mogelijk. Tevens is er een mogelijkheid om bijvoorbeeld een artiest o.i.d. te organiseren.
Overnachting in ‘Apple Park Hotel’.
 
Dag 2:
 
Na het ontbijt vertrekt u naar Fort St. Pieter.
Om 11.00 uur is er een rondleiding in de vorm van een speurtocht door dit interessante fort, dat u aan de hand van een vragenformulier leert kennen. Dus zaklantaarns bij de hand!
Als alternatief programma kan er een fietsspeurtocht gehouden worden in de grotten van Valkenburg. Per fiets (met helm en lamp) dient er een traject afgelegd te worden.
Om 14.00 uur geniet u van een uitgebreid Oosters buffet in restaurant ‘Fort St. Pieter’.
Middag vrij te besteden.
Rond 19.30 uur start het hap-stap programma (van 4 gangen). Onder begeleiding gaat u per gerecht naar een ander restaurant. Onderweg leert u op ludieke wijze de stad op een andere manier kennen. Einde van het programma is rond 23.30. Uiteraard is het mogelijk op eigen gelegenheid nog verder het nachtleven te ontdekken.
 
Dag 3:
 
Na het ontbijt keert u op eigen gelegenheid richting huis.

*** einde reis ***