Dit is een voorbeeldreis. Duur van de reis, programma, soort hotels en restaurants, passen wij graag aan Uw wensen en budget aan.

Omschrijving Malta
 
Midden in de Middellandse Zee is meer te beleven!
 
Op geen andere plek op deze aarde zijn zoveel indrukwekkende cultuurmonumenten die alle tijdperken van de menselijke geschiedenis weerspiegelen als op de Maltezer eilanden. Monumenten daterend uit het Stenen Tijdperk tot aan de jongste geschiedenis. Dit danken de eilanden aan hun bijzonder gunstige strategische ligging. Malta heeft één van de grootste door de natuur beschermde havens ter wereld. De getuigen van een lange geschiedenis komen u, bij iedere stap die u zet, tegemoet en maken Malta tot een levend geschiedenisboek van de Europese historie. Zonder valse schijn en toeristische kitsch. Het klimaat is ideaal het hele jaar door, de ligging van het eiland omgeven door glashelder water, de vriendelijke persoonlijke hotels met dito service, de uitstekende keuken, waarin op allerlei verrukkelijke manieren bereide vis de hoofdrol speelt en de heerlijke eigen landwijn, creëren een uiterst aangename omgeving voor een ontdekkingsreis naar Malta. En als we het over de aangename factoren hebben die tot een verblijf op Malta uitnodigen, moet men het natuurlijk ook hebben over het levendige avondgebeuren in de vele restaurants, bars en kroegen in alle soorten en maten, en de weliswaar weinige, maar schitterende disco’s.Programma
 
Dag 1:
 
Vandaag vliegt u vanaf Amsterdam met Air Malta naar Malta. Vertrek om 12.05 uur vanaf Schiphol, aankomsttijd om 15.05 uur. Na de douane controle en kofferafhandeling wordt u door uw Nederlands talige gids opgewacht en naar uw hotel gebracht:
 
Corinthia Marina Hotel (4 sterren)


 
Faciliteiten: Lobby met receptie, huurkluisje, winkeltjes, poolbar, pianobar en 6 restaurants, waarvan 4 à la carte (o.a. Italiaans, Mediterraans en vis). Er kan van alle faciliteiten gebruik worden gemaakt van het naastgelegen hotel Corinthia Hotel St. George's Bay. In totaal zijn er 5 buitenbaden, diverse zonneterrassen met ligbedden, parasols en badhanddoekservice.
Sport & Ontspanning: Fitness (in hotel Corinthia San Gorg) en tegen betaling diverse watersporten (o.a. zeilen, katamaranzeilen, surfen, jetskiën en waterskiën) op het strand. Binnenbad, sauna, jacuzzi en tegen betaling massage (in hotel Corinthia San Gorg).
Uw kamer: Verzorgd ingericht met airco, tv, minibar en huurkluisje. Badkamer met bad met douche, föhn, badjassen en slippers. Balkon met zeezicht.
 
Na de check in en het welkomstdrankje heeft u enige tijd om zich op te frissen en te installeren in uw kamer.
 
Voor het diner wordt u per bus naar één van de stranden in het noorden van het eiland gebracht. Hier staat een BBQ voor u klaar! Tijdens de avond zal er een DJ aanwezig zijn voor het nodige vertier!

Uiteraard wordt u weer teruggebracht naar uw hotel voor de overnachting.

Dag 2:

Ontbijtbuffet in uw hotel. Na het ontbijt wordt u per bus naar het gedeelte van het eiland gebracht dat bekend staat als de “3 cities”. Allereerst wordt Birgu aan gedaan. Te voet wordt het middeleeuwse centrum bezocht. Zoals alle 3 steden heeft ook Birgu een fort dat uitkijkt op de “Grand Harbour” en heeft u een prachtig gezicht over de 3 steden!
 
In de haven van Birgu liggen Malteser gondola’s (il-Barklora) klaar om u naar Valetta te brengen.
 
Aangekomen in Valetta brengt de gids u naar het centrum van de stad. Hier heeft u enige vrije tijd om te winkelen of een kop koffie te nuttigen op één van de terrassen.
 
Hierna zal er onder begeleiding van de gids een bezoek gebracht worden aan de Upper Barracca Gardens, Pjazza Reggina en Republic street.
 
De lunch wordt u aangeboden in restaurant Carriage (3-gangen menu).
 
Na de lunch heeft u enige vrije tijd om de stad verder zelf te ontdekken. Winkelen, slenteren, een bezoek aan de Co-Kathedraal, etc.
 
Aan het einde van de middag is het weer verzamelen en wordt u teruggebracht naar uw hotel.
 
Voor het diner wordt u per bus opgehaald en naar de Villa gebracht. Hier wordt u een 3-gangen menu aangeboden.
 
Uiteraard wordt u weer teruggebracht naar uw hotel voor de overnachting.

Dag 3:

Ontbijtbuffet in uw hotel. Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar de jetty van het hotel gebracht. Hier ligt een Turkse Gullet voor u klaar!
 
Er zal richting Comino gevaren worden waar men de wereldberoemde Blue Lagoon kan bezoeken. Hier aangekomen kan er gezwommen worden, of, voor de minder actievelingen, lekker in de zon liggen!
 
Voor de lunch wordt er een Mediteraans buffet aangeboden aan boord.
 
Na de lunch zal er naar een andere baai gevaren worden, gelegen in Gozo. Zo doet u dus 3 eilanden op 1 dag aan!
 
Aan het einde van de middag wordt er teruggevaren naar Malta en zal u rond 18.00 uur terug zijn in uw hotel.
 
Het diner wordt u aangeboden in restaurant Dolce Vita (3-gangen vis menu, maar alternatief is mogelijk), op 15 minuten loopafstand van uw hotel. Aangezien het restaurant in het uitgaanscentrum van St. Julians ligt (Paceville), is het erg moeilijk per bus te bereiken, dus zult u lopend naar het restaurant gaan.
 
Na het diner heeft u alle gelegenheid om het uitgaansleven te ontdekken! Voor diegene die liever teruggaan naar het hotel zal er begeleiding meelopen.
 
Overnachting in uw hotel.
 
Dag 4:
 
Ontbijtbuffet in uw hotel. Na het ontbijt wordt u weer naar de jetty van het hotel gebracht, om vervolgens per speedboot naar Gozo gebracht te worden.
 
Bij aankomst in Gozo verlaat u de haven met safari jeeps waarin maximaal 5 personen kunnen plaatsnemen. De jeeps kunnen door u zelf bestuurd worden of door een plaatselijke chauffeur. Het is beslist aan te raden om zelf te rijden omdat dit een bijzonder leuke bezigheid is waaraan veel plezier wordt beleefd! Bovendien is het volstrekt veilig omdat er voornamelijk op landweggetjes en door dorpjes met weinig verkeer wordt gereden.
 
Tijdens de safari ziet u de mooiste delen van Gozo, die nauwelijks door toeristen worden bezocht, en zelfs veelal bij de lokale bevolking onbekend terrein is. Alle bekende toeristische plaatsen worden gemeden en de hele dag is vol actie, waarbij u geniet van het landschappelijk schoon.
 
De lunch wordt u onderweg aangeboden in de Citadel, in restaurant Rikardu (tapas).
Mocht u de chauffeur zijn van de jeep, dan mag u helaas GEEN alcohol drinken!
 
Na de lunch wordt de tocht hervat naar het grootste strand van Gozo, Ramla il Hamra. Hier heeft u tijd om lekker te genieten van zon, zee en strand! Voor handdoeken wordt gezorgd.
 
In de middag rijdt u terug naar de haven Mgarr voor de terugtocht per speedboot naar uw hotel.
 
Voor het diner wordt u opgehaald en naar Mdina gebracht. Mdina is de oude hoofdstad, gelegen op het midden van het eiland. Aangekomen in Mdina wordt u onder begeleiding van 2 fakkeldragers naar de stadsmuur gebracht om van het schitterende uitzicht te genieten.
 
Voor het diner wandelt u door de nauwe straten van Mdina naar uw restaurant, restaurant Medina. Hier wordt u een 3-gangen diner aangeboden in een ruimte exclusief voor de groep.
 
Uiteraard wordt u weer teruggebracht naar uw hotel voor de overnachting.
 
Dag 5:
 
Ontbijtbuffet in uw hotel. Na het ontbijt heeft u enige vrije tijd om nog even te genieten van Malta! Hierna dient u uit te checken en wordt u per bus opgehaald voor een lunch in Rabat. In een typisch dorpshuis, dat omgebouwd is tot restaurant, wordt u een 3-gangen menu aangeboden.
 
Na de lunch wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw retourvlucht naar Schiphol. Vertrek op 16.15 uur uit Malta, aankomst op Schiphol om 19.25 uur.

*** einde reis ***