Dit is een voorbeeldreis. Duur van de reis, programma, soort hotels en restaurants, passen wij graag aan Uw wensen en budget aan.

Omschrijving Mexico

Mexico, officieel de Verenigde Mexicaanse Staten, is een land in Noord-Amerika, grenzend aan de Verenigde Staten, Belize en Guatemala, de Grote Oceaan en de Golf van Mexico. Ook enkele eilanden behoren tot Mexico.
De nationale hoofdstad is Mexico-stad, oftewel het Federaal District (D.F.). De stad ligt op 2240 meter boven de zeespiegel. Mexico is een federatie van 31 staten die elk een redelijke mate van autonomie hebben. Het land heeft ongeveer 106 miljoen inwoners (2004). De meest gesproken taal is het Spaans. Daarmee is Mexico het grootste Spaanssprekende land in de wereld. Felipe Calderón, van de Nationale Actiepartij (PAN) is president sinds 2006.Programma

Dag 1:
 
Vandaag vertrekt u vanaf Schiphol met de rechtstreekse KLM vlucht van Amsterdam naar Mexico City, KL 685, vertrek om 14.05 uur en aankomst in Mexico City om 18.55 uur.
 
Na de bagage claim en de douanecontrole wordt u opgewacht door uw gids en wordt u per bus naar uw hotel gebracht.

Sheraton Maria Isabel (5 sterren)

Dit first-class hotel is gelegen aan de Paseo de la Reforma, Mexico City’s hoofdstraat, dichtbij de Zona Rosa, waar het nacht leven van Mexico-City zich afspeelt. De kamers zijn voorzien van alle privé faciliteiten, airconditioning, radio en TV en een minibar. Het hotel heeft 3 restaurants, 3 bars, zwembad, fitnessruimte, congresruimten en tennisbanen.Na de check in en het welkomstdrankje wordt u een licht diner aangeboden in het hotel. Overnachting in het Sheraton Maria Isabel.

Dag 2:

Ontbijt in het hotel. Hierna wordt u per bus opgehaald voor een bezoek aan het beroemde archeologische complex van Teotihuacán. Hier is volgens de Azteken de zon, de maan en het universum ontstaan.
 
Het is een mysterieus gevoel om tussen de piramide van de zon en de piramide van de maan over de Avenue van de dood te lopen!
 
Er is tijd om uitgebreid de smalle steile trappen van beide tempels te beklimmen voor een spectaculair uitzicht over de oude stad en omgeving.
 
Tevens een bezoek aan de tempel van Quetzalcoatl: "gevederde slang" of witte Tezcatlipoca god van de wind, kennis en de schepping. Deze tempel is rijkelijk versierd met reliëfs van de slangengod en regengod Tlaloc.
 
Om 13.00 uur lunch in restaurant Villas Arqueológicas. De patio met cactussen en tropische planten geeft een typische Mexicaanse entourage aan de lunch.
 
Na de lunch wordt u naar Mexico City teruggebracht voor een stadstour in deze werelds grootste metropool met meer dan 22 miljoen inwoners! Via de Reforma Avenue wordt u naar het historisch centrum gebracht. Het centrale plein, de ‘Zocalo’, met de kathedraal, het Nationaal Paleis en de ruïnes van de belangrijkste Azteekse tempel wordt uiteraard bezocht!
Transfer terug naar uw hotel.

Om 20.00 uur transfer naar restaurant Casa Del Lago in het bosrijke Chapultepec park voor een speciaal diner.
Het filmachtige villa-restaurant, gelegen aan het meer van Chapultepec, wordt graag bezocht door welgestelde Mexicaanse families van de stad. Het uitzicht over het meer en de ‘poetische menu’s’ zijn hier de oorzaak van. De villa werd gebouwd in 1906 als een zomer finca van een rijke Mexicaanse heer. Binnenhuisarchitecten hebben het huidige restaurant gedecoreerd in de neoclassicistische stijl van het gebouw. Het gebouw doet niet alleen dienst als restaurant, maar tevens als cultureel centrum voor concerten, theater en andere culturele manifestaties, zoals het Ballet del Lago de los Cisnes, dat plaats heeft in februari en maart in de open lucht.
 
Na afloop van het diner, transfer terug naar uw hotel voor de overnachting.
 
Dag 3:
 
Ontbijt in het hotel. Per bus wordt u naar het Antropologisch Museum van Mexico City gebracht, een van de mooiste musea ter wereld. Hier wordt een schitterende, grote collectie van vele Indiaanse culturen en kunst tentoongesteld uit de tijd van vóór de Spaanse verovering. Het museum is ontworpen door dezelfde architect als van de nieuwe, moderne kathedraal van de stad, gelegen naast de oude basiliek, Pedro Ramírez Váscez 
Vervolgens een bezoek aan de kleurrijke wijk Xochimilco: een van de favoriete bezienswaardigheden van de Mexicanen op zondag. Xochimilco ligt circa 20 km ten zuidoosten van Mexico-City en betekent letterlijk de plaats waar bloemen groeien. Xochimilco is gebouwd op en rondom een meer met diverse kanalen waar kleurrijke puntbootjes rondvaren. Er worden diverse soorten groenten en fruit verbouwd en daarnaast zijn er de zogenaamde "chinampas" de drijvende tuinen met prachtige bloemen.
 
Vandaar dat de huidige wijk ook wel het bloemenoord wordt genoemd. De Spanjaarden erkenden het belang van Xochimilco en besloten dit gebied te sparen bij hun invallen. Opvallend zijn dan ook de vele 16e en 17e eeuwse religieuze gebouwen die in dit gebied zijn terug te vinden.
 
Hier gaat u  aan boord van de speciale fraaie kleurrijke gedecoreerde boten voor een tocht door de kanalen.
 
Aan boord wordt een typisch Mexicaanse lunch geserveerd, voorzien van Mexicaans bier, tequilla en softdrinks. Mariachis, vrolijke Mexicaanse muzikanten, varen mee en zingen favoriete Mexicaanse liedjes.
 
Na afloop mogelijkheid om in Xochimilco de vele kunst- en handwerkkraampjes te bezoeken en souvenirs te kopen.
 
Aansluitend wordt het Frida Kahlo museum in Cocoyán bezocht, dat gevestigd is in het geboortehuis van deze schilderes en waar ze jaren met haar man, tevens schilder, heeft gewoond. Er zijn diverse kunststukken te bezichtigen, maar tevens krijgt men een goed idee hoe het echtpaar hier gewoond heeft.
 
Transfer terug naar uw hotel.
 
Om 20.00 uur transfer naar Hacienda de Los Morales voor een speciaal diner.
Vanaf de 16e eeuw was deze hacienda een van de belangrijkste particuliere bezittingen in het westelijke deel van de vallei van Mexico City. De eerste bomen voor zijdeworm- teelt werden hier geplant. De naam van de hacienda is afkomstig van de Spaanse naam die de Spanjaarden aan deze bomen gaven.
 
Na afloop, transfer terug naar uw hotel voor de overnachting.
 
Dag 4:
 
Ontbijt in het hotel. Na het uitchecken vertrekt u om  08.30 uur naar de zilverstad Taxco. Aankomst om ongeveer 12.00 uur in Taxco.
 
De oude zilvermijnstad Taxco is een prachtig voorbeeld van koloniaal antiek en één van de meest pittoreske plaatsjes in Mexico. In 1534 ontdekten de Spanjaarden hier enorme hoeveelheden zilver in de grond, die ze zó snel dolven dat ze al spoedig Taxco weer verlieten. Totdat, in 1743, José de la Borda bij toeval een nieuwe zeer rijke bron ontdekte. Hij introduceerde nieuwe technieken voor het afpompen en uitgraven van de zilvermijnen.
 
De Santa Prisca kerk, een meesterstuk van barokke architectuur, was zijn cadeau aan Taxco en wordt wel het juweel van de Mexicaanse architectuur genoemd.
Met z'n nauwe straatjes is Taxco uitgeroepen tot Nationaal Monument en wandelend door deze keienstraatjes treft men vele zilversmeden en -winkeltjes aan. In 1932 was William Spratling de eerste die een zilverwinkel opzette maar vandaag de dag zijn er meer dan 300 zilverwinkels in Taxco die het mooiste en fijnste zilverwerk ter wereld verkopen.
 
De fraaie sieraden en kunstvoorwerpen nodigen uit tot winkelen.
 
Tijd om rond te slenteren in het sfeervolle, gezellige Taxco en eventueel zilver te kopen.
 
Lunch in restaurant Señor Costillas, een sfeervol restaurant, gelegen aan het gezellig Zocalo van Taxco.
 
Na de lunch gaat de rit verder naar Acapulco.
Hyatt Regency (5 sterren)

 

Het Hyatt Regency is een comfortabel 5-sterren hotel in de baai van Acapulco op
slechts enige minuten lopen van het centrum. Het resort hotel Hyatt Regency Acapulco biedt adembenemende uitzichten op de zonsondergangen in de Acapulco baai.
Het hotel bezit 640 kamers, waaronder 37 Tower suites en twee Regency Club verdiepingen bestaande uit 53 club rooms.. De meeste gastenkamers in het hotel hebben privé balkons en uitzicht op de oceaan. Allen zijn voorzien van airconditioning, een goed geoutilleerde badkamer en alle comfort.

De faciliteiten van het hotel beslaan onder meer: beautyboutique, winkels, wasserette, conferentieruimtes,  diverse buitenbaden aan het strand omgeven door tuinen, een spa met massageruimtes, sauna, stoombaden en jacuzzi, 4 verschillende restaurants: El Pescador: visgerechten, Zapata, Villa & Cia: Mexicaanse gerechten, La Ceica: internationale bistro, El Isleño: seizoensgeboden koosjere maaltijden en een tennis- en golfbaan op 5 minuten van het hotel.
 
Dag 5:

Ontbijt in het hotel. Om 10.00 uur rit door de tropische plantages naar de tropische baai lagune van Coyuca, enige kilometers ten noorden van Acapulco. Het betreft hier een prachtige vers water lagune die een grote variëteit aan tropische flora en fauna bevat, zoals meer dan 14 verschillende soorten eetbare vissen. Van de lagune maken de volgende eilanden deel uit: Isla Presidio,  Isla Montosa en Isla de los Pájaros.
 
Boottocht op een kleine boot door de lagune. Onderweg kan men de uitbundige tropische vegetatie bewonderen, zoals kokosnoot palmen, mangrovebossen en drijvende waterhyacinten.
 
De rest van de middag at leisure op het strand.
 
Op het strand een buffet lunch met open bar (drankjes inclusief)
 
In de loop van de middag transfer terug naar het hotel.
 
Om 19.30 uur transfer vanuit het hotel naar het spectaculaire Mezzanotte restaurant. Mezzanotte biedt een sfeervolle vermenging van de contemporaine Franse, Italiaanse en de klassiek-Mexicaanse keuken. Het sterkste punt van het restaurant is wel de ligging: met wijds uitzicht over de baai. Deze plek wordt door de lokale bewoners hierom ook wel La Vista, Het Uitzicht, genoemd. 
 
Na afloop van het diner transfer terug naar hotel Hyatt Regency, alwaar overnachting.
 
Dag 6:
 
Ontbijt in het hotel. Vandaag heeft men de dag ter vrije besteding in het hotel, aan het strand, op het water en/of in het centrum van Acapulco. Aan de ‘playas’ van Acapulco zijn vele watersportmogelijkheden.
 
De lunch is niet inbegrepen.
 
Om 19.00 uur transfer naar de wijk Las Brisas op een heuvel boven Acapulco voor een onvergetelijk afscheidsfeest. In las Brisas, een exclusieve wijk voor de ‘ rich and the famous’, huren we een prachtig privé huis voor dit feestelijke afscheidsdiner. Het huis wordt schitterend, smaakvol gedecoreerd en ook de bediening en catering zijn in stijl! Hier wordt men allereerst verwelkomd door fraai geklede bediening met een cocktail. Tevens zal er een tropische band voor dansmuziek zorgen tijdens dit afscheidsdiner.
 
Na onder het genot van de cocktail door het huis en over de terrassen wat rondgewandeld te hebben genietend van de live muziek is het tijd voor een luxe buffet diner met uitzicht op de ontelbare lichtjes in de baai van Acapulco.
 
Transfer terug naar hotel Hyatt Regency voor de overnachting.

Dag 7:
 
Vroeg ontbijt in het hotel. Na het uitchecken vertrekken we richting Mexico City. Onderweg wordt er een stop gemaakt bij de Hacienda San Gabriel, alwaar een lunch wordt geserveerd. Vóór de lunch is er tijd om nog wat te zwemmen, van de laatste zonnestralen te genieten en te relaxen.
 
In de loop van de middag (direct na de lunch) wordt de reis naar Mexico City hervat.
 
Voor de terugvlucht met KLM dient u om 18.00 uur op de luchthaven te zijn. De vlucht KL 686 vertrekt om 21.05 uur.
 
Dag 8:
 
Aankomst op Schiphol is om 14.25 uur.

*** einde reis ***