Dit is een voorbeeldreis. Duur van de reis, programma, soort hotels en restaurants, passen wij graag aan Uw wensen en budget aan.

Omschrijving PraagDe 'oude' stad van Praag is onder te verdelen in de volgende vier stadsdistricten: Mala Strana, Stare Masto, Nowe Mesto en Josefov.

Mala Strana: Mala Strana is het 'west' district van de stad Praag. Het belangrijkste historische centrum van Mala Strana is zonder twijfel de Praagse Burcht: Hradcany. De Praagse Burcht is één van de meest bezochte plaatsen van Praag. Op één van de pleinen staat de grote kathedraal en bij de Burcht kun je tevens het gouden straatje vinden... Wanneer je doorloopt in de richting van het westen passeer je eerst een poort en daarna kom je uiteindelijk terecht bij het prachtige Strahov klooster. In de bibliotheek van het Strahov Klooster zijn prachtige zalen te bewonderen. Dichtbij de Karelsbrug aangekomen is het zogenaamde klein Venetië. Het smalle maar mooie Certovka kanaal geeft je een gevoel dat je in Venetië bent, hoewel dit gevoel maar van korte duur is...

Stare Mesto: De Karluv Most (Karels brug) is een ander centrum van het metropoolse Praag. De brug is gebouwd in de 12e eeuw en hier komen mensen samen om de rivier over te steken en om van de brug te genieten. De brug vormt een verbinding met Mala Strana. De favoriete bezigheid van toeristen is dan ook over de brug naar Mala Strana te lopen en dan weer terug... Sinds de 10e eeuw is Staromestske Namesti (oude stadsplein) het hart van Praag. Tot het begin van deze eeuw was het plein de 'hoofdmarkt' van Praag.

Nove Mesto: Nové Mesto staat voor 'nieuwe stad'. Hier ligt het centrum van Praag met de meest bezochte plek: het Wenceslasplein (straat) welke uitloopt op het nationaal Museum. Dit 'plein' is 750 meter lang en 60 meter breed. Tevens staat op dit plein het monument voor de slachtoffers van het communisme. Het monument bevat een kruis, bloemen en foto's van slachtoffers; waaronder ook de filosofie student Jan Palach die zich in 1969 verbrandde.

Josefov: Josefov in de oude Joodse wijk ten noorden van het oude stadsplein. Gelukkig zijn veel Joodse synagogen bewaard gebleven tijdens de oorlog. In Josefov kunt u  o.a. de oude Joodse begraafplaats bezoeken. Hiernaast is het mogelijk om een vijftal verschillende synagogen te bezoeken, allemaal gebouwd in verschillende eeuwen en /  of verschillende stijlen. Bijna alle Joodse bezienswaardigheden zijn tegenwoordig in het bezit van het Joods Museum.Hotel Grand Majestic Plaza (4 sterren)
Het elegante Best Western Majestic Plaza ligt in het hart van Praag, op slechts 300 meter van het beroemde Wenceslasplein. Er is gratis WiFi beschikbaar in de openbare ruimtes en alle kamers zijn voorzien van gratis thee -en koffiefaciliteiten. Het Best Western Majestic Plaza is gevestigd in 2 historische gebouwen met elk een andere, uitzonderlijke stijl: art deco en biedermeier. Het restaurant serveert heerlijke gerechten uit de hele wereld en in de spa met sauna en hot tub kunt u helemaal tot rust komen.

   Programma

Dag 1:
 
Na aankomst op het vliegveld en de kofferafhandeling wordt u welkom geheten door een Nederlands talige gids. Per bus wordt u naar de oude schilderachtige stad van Praag gebracht! Hier krijgt u uitleg over de oude gebouwen die minimaal eens in de tien jaar weer helemaal opnieuw in de verf worden gezet.

Om 12.30 uur wordt de lunch u aangeboden in restaurant La Republica (3-gangen menu incl. koffie/thee en 2 drankjes).
Vervolgens wordt u naar uw hotel gebracht voor de check in en heeft u de rest van de middag de tijd om op eigen gelegenheid de stad verder te ontdekken, uit te rusten, te winkelen, etc.

Om 18.30 uur wordt u door de gids bij uw hotel opgehaald en wandelt u naar de rivier Vltava. Hier vangt de 2 ½ uur durende privé-boottocht aan. Aan boord krijgt u een welkomst drankje aangeboden, alsmede een buffet-diner.

Om 21.30 uur is de boottocht ten einde en wandelt u terug naar uw hotel voor de overnachting.

Dag 2:

Na het ontbijt in het hotel wordt u om 10.00 uur een citytour aangeboden onder begeleiding van een locale gids. Uiteraard worden de belangrijkste bezichtigingen van Praag bezocht en is er ruim voldoende tijd om alles te bezichtigen en foto´s te maken!

Na al deze cultuur wordt u een lunch aangeboden in restaurant Vojanův dvůr.Na de lunch wordt de citytour vervolgd door de wijk Mala Strana en wordt er een bezoek gebracht aan de burcht van Praag! U kunt dan ook het gouden straatje bezoeken. Na dit bezoek wordt u naar uw hotel teruggebracht (aan het einde van de middag).

       

Voor het diner wordt u door uw gids opgehaald om 19.00 uur en naar restaurant Chez Marcel gebracht (wandelend) voor een typisch Praags 3-gangen diner om 19.30 uur.

 
Dag 3:

Na het ontbijt dient u uit te checken. Uw bagage kunt u in het hotel in een aparte ruimte tijdelijk achterlaten en 's middags na de lunch weer ophalen.

Om 10.00 uur start de Rally in Praag – Huis symbolen zoektocht:
Één van de meest speciale elementen in de architectuur van Praag zijn de huis symbolen. Deze zijn bijna overal te vinden in de oude stad, omdat ze in het verleden gebruikt werden voor goed geluk. De groep wordt in kleinere groepjes verdeeld en elk team krijgt een digitale camera, vragenlijst en tekenspullen mee. Aan de hand van de vragenlijst dient men de symbolen terug te vinden en hiervan een foto te maken of een tekening. Onderweg wordt er een koffiestop gemaakt in het Huis van de Zwarte Madonna.

 
 

De lunch wordt u om 12.30 uur aangeboden in restaurant Celnice.
Na de lunch heeft u enige vrije tijd en op eigen gelegenheid terug naar uw hotel om de bagage op te halen.  Om 16.30 uur wordt u per bus vanaf uw hotel naar de  luchthaven gebracht voor uw terugreis.

*** einde reis ***