Dit is een voorbeeldreis. Duur van de reis, programma, soort hotels en restaurants, passen wij graag aan Uw wensen en budget aan.

Omschrijving Rotterdam
 
Internationaal trekt Rotterdam bijzonder veel belangstelling als architectuurstad. En dat is niet alleen vanwege de imposante skyline met kantoren en luxe woontorens die nog steeds snel groeit.


 
Op een paar vierkante kilometer in het stadscentrum is een compleet overzicht te vinden van wat de twintigste eeuw aan moderne architectuur heeft voortgebracht. Aansprekende voorbeelden van voor de oorlog zijn de Van Nelle Fabriek en Huis Sonneveld. Na de oorlog volgde een innovatieve en gedurfde periode wat te zien is aan, bijvoorbeeld, het Groothandelsgebouw, de Kubuswoningen, de Kunsthal, het Luxor Theater of de Erasmusbrug.
 
Zowel specialisten als geïnteresseerde bezoekers komen aan hun trekken in architectuurstad Rotterdam, waar zelfs vele winkels, theaters en musea in bijzondere architectuur zijn gevestigd. Elke week is er wel ergens een lezing, excursie of nieuwe tentoonstelling op het gebied van architectuur. Wie de Rotterdamse architectuur wil verkennen kan voor speciale architectuurexcursies terecht bij het ArchiCenter / Rotterdam Marketing. De nieuwste ontwerpen voor de stad zijn te zien bij het City Informatiecentrum waar een grote maquette van de binnenstad is te vinden. Het Architectuur Instituut Rotterdam (AIR) en Wimby organiseren regelmatig manifestaties waarbij de stad Rotterdam centraal staat.
 
Dé manier om de skyline en de havens van Rotterdam te bewonderen is een tocht met een van de schepen van de Spido. Daarnaast is er een uitgebreid watertaxinet, bijvoorbeeld om met kleine bootjes snel van het Havenmuseum naar Hotel New York te varen. Een maatje groter zijn de Maastaxi's die u bijvoorbeeld van het centrum naar het Zalmhuis bij de Brienenoordbrug varen of bezoekers een concert of voetbalwedstrijd in de Kuip ophalen. Ook vervoer per fast ferry naar omliggende gemeenten en de bijzondere molens van Kinderdijk vindt regelmatig plaats. Daarnaast zijn er tal van rederijen met partyboten, waaronder oude stoomboten, saloonboten of driemastklippers voor onder meer singleparty's, danceparty's of bedrijfsfeesten. Lekker eten en genieten van de skyline tegelijk kan op de China Boat en de Pannenkoekenboot.
 
Programma
 
Dag 1:
 
U vertrekt ’s ochtends vanuit uw woonplaats per luxe touringcar richting Rotterdam. Het programma start met een bezoek aan de bekende Euromast.
Om 11.00 uur geniet u gedurende 5 kwartier van een rondvaart door de unieke haven van Rotterdam. Tijdens de vaart krijgt u een kopje koffie met gebak geserveerd. Spido maakt u vertrouwd met het Rotterdamse havenbeeld.
Na deze tocht staat in het restaurant ‘Dudock’ rond 13.00 uur de lunch voor u klaar. Dit restaurant is gevestigd in een oud pakhuis, dat geheel gerenoveerd is.
Na deze maaltijd begint om 15.00 uur een voorstelling in het Imax Waterstad Theater. Gedurende een uur beleeft u een spectaculaire show. 
Na deze voorstelling gaat u naar uw hotel Tulip Inn.
 
Hotel Tulip Inn (3 sterren)                                                         
 
Gastvrijheid aan de Maas! Het Tulip Inn Rotterdam is gelegen in het maritieme hart van Rotterdam. ‘Meeting Point’ voor zowel zakelijke als toeristische activiteiten.

Musea, centraal station, congrescentra, winkel- en uitgaansgelegenheden zijn op loopafstand gelegen. Het hotel heeft goed geoutilleerde kamers met bad/douche & toilet, kleurentelevisie met in-house moviechannel, telefoon, minibar etc. Het merendeel heeft prachtig uitzicht op de levendige rivier “De Maas” en de prachtige skyline van Rotterdam. Het restaurant “The Dining Room” biedt u de mogelijkheid om heerlijk à la kaarde te dineren en in de “The Living Room” kunt u, onder het genot van een drankje genieten van het uitzicht. Op 200 meter van het hotel, direct onder de Erasmusbrug, is een parkeergarage.
Nadat u ingecheckt bent, heeft u tijd om iets te rusten van het drukke programma dat u al achter de rug heeft!
Vervolgens wordt u rond 19.00 uur verwacht in ‘Schelling’s  Cabaretrestaurant’. Als eerst  krijgt u een aperitief aangeboden, waarna de avond echt van start gaat. U kunt, ongeacht de grootte van uw gezelschap, op de avond zelf uw viergangendiner samenstellen uit verschillende voor-, hoofd- en nagerechten. Natuurlijk is het ook mogelijk om van tevoren in overleg een menu op te stellen.
Gedurende de avond zal het Schelling’s Cabaret diverse optredens verzorgen, tussen de gangen van het diner door. De programma’s bestaan uit liedjes (veelal humoristisch, soms serieus), kleine sketches en improvisaties.
Het programma is tussen 23.00 en 23.30 uur afgelopen, maar uiteraard biedt het restaurant u volop de gelegenheid om gezellig na te tafelen.
 
Dag 2:
 
Na het ontbijt heeft u een paar uur ter vrije besteding. Na de lunch in het beroemde Hotel New York, gevestigd in het gebouw van de voormalige Holland-Amerika-Lijn, brengt u een bezoek aan het stadion van Feyenoord, de ‘Kuip”.
Omstreeks 16.00 uur vertrekt u weer richting huis.
 
*** einde reis ***