Dit is een voorbeeldreis. Duur van de reis, programma, soort hotels en restaurants, passen wij graag aan Uw wensen en budget aan.

Omschrijving Sevilla
 
Sevilla is een stad met vele gezichten. Eerst was het de hoofdstad van de Moren, 530 jaar aanwezigheid is nu nog zichtbaar. Daarna kwamen de Christenen. De moskeeën werden omgebouwd tot kerken. Maar de christenen bouwden nog extra kerken en kloosters bij om hun aanwezigheid te benadrukken. De kathedraal is de grootste kerk van Spanje en vormt samen met het Real Alcazar de belangrijkste bezienswaardigheden van deze Zuid-Spaanse stad.
 
Velen herinneren zich Sevilla nog als de plaats van de Wereldtentoonstelling van '92. Maar het is van de Expo van 1929 dat er nu nog prachtige tuinen en gebouwen te zien zijn. De Spaanse Plaats is hierbij het centraal punt en maakt deel uit van de mooiste tuin van deze stad: Parque Maria Luisa. Sevilla is ook de geboorteplaats van de Flamenco. Deze muziek en dans van de zigeuners werd hier geïntroduceerd in de 15de eeuw. Een bezoek aan een Tablaos moet u zeker gedaan hebben. 
 
Sevilla heeft een zeer rijk cultureel verleden, dit zult u merken aan de vele musea en weelderige gebouwen. Dit heeft het voor een groot deel te danken aan de levensader van de stad, de rivier Guadalquivir. Tot in de 19de eeuw kwamen grote zeeschepen hier aanmeren. Ze dreven vooral handel met Amerika. Sevilla is nu nog één van de rijkste steden van het Spaanse zuiden en de hoofdstad van Andalusië.
 

 
Programma:

Dag 1:
 
Vandaag vertrekt u per SN Brussels Airlines vanaf Brussel naar Sevilla. Na aankomst op de luchthaven wordt door onze gids opgewacht en naar de bus gebracht. Vervolgens start de tour Alcazar & Kathedraal. Na deze tour wordt u naar uw hotel gebracht.
                  
Hotel Las Casas de la Judería (4 sterren)
 
Het Hotel las Casas de la Judería ligt in de wijk Santa Cruz, het historische centrum van Sevilla, op slechts enkele minuten van de Kathedraal en het Real Alcazar. Het hotel is een complex van huizen en paleizen die met elkaar zijn verbonden door patios en gangen. Het hotel heeft 97 kamers, elke kamer is uniek ingericht. De gasten kunnen hier genieten van een verblijf in een authentiek Andalusisch huis vol met bloemen, patios, fonteintjes, etc.

  
 
Voor het diner gaat u wandelend naar het restaurant Taberna de Alabardero.
Op eigen gelegenheid retour naar het hotel.
 
Dag 2:
 
Ontbijt in het hotel. Na het ontbijt aanvang cultureel programma vanuit het hotel. Een tour (gedeelte per bus) van 4 uur met daarin een bezoek aan het huis van Pilato, een prachtig 16e eeuws stadspaleis, nog steeds privé-eigendom van een rijke adellijke familie en het klooster van Santa Paula. Deze tour zal worden aangeboden onder leiding van een gids. Einde tour en lunch in El Rinconcillo. El Rinconcillo is de oudste tapasbar van Sevilla, gelegen in de buurt Santa Catalina. Terwijl zowel Sevillanen als toeristen hier komen om van de heerlijke tapas te genieten, weerspiegelen de muren van de bar de afgelopen eeuwen: typische andalusische tegeltjes, afbeeldingen van de maagd Maria en een zeer oud plakkaat dat verbiedt om liederen te zingen. El Rinconcillo is niet alleen de oudste bar, je eet er ook nog eens één van de beste tapasbars van de stad. Einde lunch en vervolg cultureel programma. Een bezoek aan Plaza de Toros de la Real Maestranza (stierengevechters arena) en het bijbehorende museum.  Wandelend langs de Puente de Triana (brug) naar het Museum voor schone kunsten, aldaar een bezoek aan het museum onder leiding van een  gids. Na afloop van de tour heeft men vrije tijd en gaat de groep op eigen gelegenheid retour naar het hotel.
Wandelend naar restaurant La Albahaca, gevolgd door diner.
Wandelend naar Los Gallos, gevolgd door de flamencoshow Los Gallos.
Op eigen gelegenheid retour naar het hotel
 
Dag 3:
 
Ontbijt in het hotel. Hierna transfer naar Córdoba & Mezquita (Engelstalige gids).
In de bloeiperiode van Cordoba (11de - 12de eeuw) stonden er niet minder dan 3000 moskeeën in Cordoba, de Mezquita was de hoofdmoskee bestaande uit meer dan 800 zuilen die nu nog volledig intact zijn. Bij de komst van de christenen bleef de moskee grotendeels overeind. Ze werd alleen in het midden een stukje afgebroken voor het bouwen van een kathedraal. De minaret werd omgebouwd tot klokketoren, maar de gewelven, de kleuren van de zuilen en zelfs nog een gebedsplaats waar vroeger een koran lag bleef behouden. Tevens wordt de Joodse wijk bezocht.
Lunch in  Restaurant Almudaina. Na de lunch transfer terug naar Sevilla. Na aankomst enige vrije tijd.
Voor het diner zal er een transfer plaatsvinden naar Hacienda Benazuza. Bij aankomst een cocktail bij de vijver.
Diner in het restaurant van Hacienda Benazuza. Tussen het voor en hoofdgerecht en daarna tijdens het dessert zal een Spaanse gitarist optreden.
Na het diner transfer van Hacienda Benazuza naar hotel.
 
Dag 4:
 
Ontbijt in het hotel en uitchecken. Vervolgens een boottocht door Sevilla. U vaart o.a. langs de Torre d’Oro, de stierenvechtersarena en het voormalige Expo terrein La Cartuja.
Aansluitend transfer naar de luchthaven van Sevilla voor uw terugvlucht naar Brussel.
 
*** einde reis ***