Dit is een voorbeeldreis. Duur van de reis, programma, soort hotels en restaurants, passen wij graag aan Uw wensen en budget aan.

Omschrijving Sint Petersburg

Sint Petersburg is een relatief jonge stad die ligt aan de monding van de rivier de Neva. In 1703 veroverde Peter de Grote tijdens de Grote Noordelijke Oorlog een belangrijk fort van de Zweden. Vanaf dat moment heeft Peter de Grote de stad opgebouwd door beroemde buitenlandse architecten in te huren. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is Sint Petersburg goed gespaard gebleven, ondanks een belegering van 1941 tot 1944 door de Duitsers. Als u door de binnenstad loopt, waant u zich ongetwijfeld in een openluchtmuseum!

Hermitage
 
Programma:
 
Dag 1:
 
Vandaag vertrekt u per SAS vanaf Amsterdam(met een overstap in Copenhagen) naar Sint Petersburg. Bij aankomst wordt u opgewacht door luchthavenpersoneel om na het verlaten van het vliegtuig naar een speciale balie gebracht te worden, waar de douanecontrole snel plaatsvindt. Hier bespaart u veel tijd mee, omdat u niet in de normale rij hoeft te gaan staan.
Nadat u de bagage heeft opgehaald, wordt u naar de bus gebracht. De rit begint met een stadstour, zodat u meteen kennis maakt met deze prachtige stad!
Onderweg wordt er een stop gemaakt bij het Museum van Russische Wodka.
Vervolgens wordt u naar uw hotel. Er zal een groeps check in plaatsvinden, waardoor u snel uw sleutel van uw kamer krijgt. De bagage wordt naar uw kamer gebracht.
 
Hotel Corinthia Nevsky Palace (5 sterren)
 
Het Corinthia Nevsky Hotel, één van de beste vijfsterrenhotels in St. Petersburg, is gevestigd in het centrum van de stad, op Nevsky prospect. Het hotel, dat in 1993 werd geopend, biedt service op het hoogste niveau.
De ruime klassieke kamers bestaan uit een slaapkamer en een badkamers. Er zijn kamers met twee afzonderlijke bedden of één king-size bed, badkamer,  minibar, safe, sataliet tv, telefoon, bureau en zitstoelen.
 
Corinthia hotel corinthia classic room

Voor het diner wordt u per bus naar het restaurant Na Zdorovie gebracht. Hier wordt u een diner aangeboden, inclusief gelimiteerd aantal alcoholische drankjes, mineraalwater, koffie/thee. Tevens is er folkloristische live muziek.
Na het diner wordt u per bus teruggebracht naar uw hotel voor de overnachting.
 
Dag 2:
 
Na het ontbijt in uw hotel wordt u per bus naar ‘Peter and Paul fortress’ gebracht.
Na de ochtendexcursie wordt u in het restaurant Austeria verwacht voor de lunch (incl. menu, koffie/thee, mineraalwater).
Na de lunch wordt u per bus naar de St. Isaaks Kathedraal (tegenwoordig museum) en de Nicolsky Kathedraal (nog in gebruik) gebracht. Daarna transfer naar uw hotel.
Aangekomen in het hotel heeft u enige tijd om zich op te frissen en om te kleden voor het bezoek aan het theater. Aangezien het diner ná de voorstelling zal plaatsvinden, staan er om 17.30 uur sandwiches en koffie en/of thee klaar. Vervolgens transfer naar het theater.
Het diner (incl. menu, koffie/thee en mineraalwater) wordt u aangeboden in restaurant Za Stsenoi, ná het theaterbezoek.
Na het diner wordt u per bus teruggebracht naar uw hotel voor de overnachting.
 
Dag 3:
 
Na het ontbijt in uw hotel wordt u per bus naar de Hermitage (het winterverblijf van de Tsaar en zijn familie) gebracht. Hier krijgt u een rondleiding door een gids. De rondleiding zal ongeveer 2,5 uur duren.
Na al deze pracht en praal wordt u in het restaurant Hermitage verwacht voor de lunch (incl. menu, koffie/thee, mineraalwater).
Na de lunch wordt u naar de Hermitage teruggebracht. Hier heeft u enige tijd om op eigen gelegenheid nogmaals het museum te bekijken. Aan het einde van de middag wordt u per bus teruggebracht naar uw hotel.
Voor het diner wordt u per bus naar het restaurant Senat Bar gebracht. Hier wordt u een diner aangeboden, inclusief gelimiteerd aantal alcoholische drankjes, mineraalwater, koffie/thee.
Na het diner wordt u per bus teruggebracht naar uw hotel voor de overnachting.
 
Dag 4:
 
Na het ontbijt wordt u per bus naar het Russische Versaille gebracht, Petershof. Eén van de mooiste verblijven van de Tsaar, een prachtig paleis, charmante paviljoens, geweldige parken met ontelbare fonteinen en een prachtig uitzicht over de Golf van Finland. Uw bezoek duurt ongeveer 2,5 uur.
De lunch wordt u aangeboden in restaurant Orangereya (incl. menu, koffie/thee, mineraalwater). Het restaurant maakt deel uit van het complex, gelegen in het park, met uitzicht op de fonteinen.
Per Hydrofoil wordt u naar het centrum van St. Petersburg gebracht.
Na de boottocht brengt u een bezoek van ongeveer 1,5 uur aan het Yusupov Paleis, een van de mooiste en luxueuze paleizen van St. Petersburg.
Na deze excursie wordt u per bus teruggebracht naar uw hotel.
Voor het afscheidsdiner wordt u per bus naar het restaurant Noble Nest gebracht voor een  diner (incl. menu, koffie/thee, mineraalwater).        
Na het diner wordt u per bus teruggebracht naar uw hotel voor de overnachting.
 
Dag 5:
 
Na het ontbijt dient u uit te checken. De bagage wordt in de bus geladen. Hierna wordt u naar  Tsarskoe Selo gebracht. Hier brengt u een bezoek aan het Paleis van Catherina de Grote, inclusief de wereldberoemde Amber zaal.
Aansluitend krijgt u een lunch aangeboden in het meest populaire restaurant van St. Petersburg, restaurant Podvorie (incl. Russisch menu, koffie/thee, mineraalwater, wodka, huiswijn en optreden).
Na de lunch wordt het tijd om afscheid te nemen van St. Petersburg. U wordt per bus naar de luchthaven gebracht. Na de incheck en de douane vliegt u met SAS (met een overstap in Stockholm) terug naar Amsterdam.  
 
*** einde reis ***