Dit is een voorbeeldreis. Duur van de reis, programma, soort hotels en restaurants, passen wij graag aan Uw wensen en budget aan.

Omschrijving Thailand

Geheel Thailand wordt gekenmerkt door een weelderige begroeiing en is in landschappelijk opzicht te onderscheiden in vier gebieden.
Het noorden en noordoosten zijn bergachtig met als hoogste punt de Doi Inthanon (2596m) ten zuiden van Chiang Mai. Deze streek is begroeid met teakwouden, rijstvelden en regenwoud(resten).
Het centrale laagland is het centrum van de Thaise rijstteelt. De belangrijkste rivier van Thailand, de Chaophraya, stroomt door dit gebied om vervolgens uit te monden in de Golf van Thailand, iets ten zuiden van Bangkok. Dankzij dit gebied is Thailand de op één na grootste rijstexporteur ter wereld, ondanks de lage rijstproduktie per oppervlakte-eenheid.
Het noordoosten van Thailand, gedomineerd door het droge Korat-plateau wordt begrensd door de Mekong rivier in het noorden en de grens met Cambodja in het zuiden. De grond is relatief arm en de landbouw is afhankelijk van de onregelmatige regenval. Het gebied is slechts voor een beperkt deel geïrrigeerd en wordt vooral gebruikt voor de productie van rijst, cassave, jute en maïs.
Het zuiden van Thailand is begroeid met een weelderige tropische vegetatie. Voor de kust liggen eilandjes met paradijselijke stranden. Eén van de bekendste hiervan is Koh Samui. De landbouw bestaat uit diverse plantages met ananas, rubber of palmolie. Daarnaast vindt men langs de kust veel mangrovebossen met garnalenkwekerijen.


 
Programma
 
Dag 1:
 
Vandaag vertrekt u vanuit Amsterdam naar Bangkok met China Airlines, voor een directe vlucht, vluchtnummer CI 066. Vertrektijd is om 14.25. Aankomst de volgende dag om 07.40 uur in Bangkok.
 
Dag 2:
 
Bij aankomst wordt u opgewacht door uw gids, die u begeleidt naar uw hotel en bij de check in.
 
Hotel Royal Orchid Sheraton (5 sterren)
 
U verblijft in hotel Royal Orchid Sheraton, een 5 sterren hotel, gelegen aan de rivier, vlakbij het uitgaansleven en de avondmarkten.

 

Lunch (buffet in het Etc. Restaurant) en diner (BBQ dinner en Thaise dansshow in het Thailand Tonight restaurant) worden u aangeboden in het hotel. De middag heeft u ter vrije besteding.
 
Dag 3:
 
Na het ontbijt in uw hotel wordt u opgehaald door uw gids door tuk-tuks en onder politiebegeleiding naar het koninklijk paleis gebracht.
 
Hier brengt u een bezoek aan het paleis, het tempelcomplex en de omgeving. Vervolgens wordt u per boot naar het lunchadres gebracht, het Supatra River House restaurant, om van een heerlijke, echte Thaise lunch te genieten. Aansluitend maakt u een rondvaart door de ‘klongs’ in een ‘long tailed boat’ (dit zijn boten, speciaal gemaakt om door laagstaand water te kunnen varen). De tour eindigt bij de pier van het hotel. De rest van de middag is ter vrije besteding.
 
Het diner (Thais diner in het Thara Thong restaurant) wordt u in het hotel aangeboden.
 
Dag 4:
 
Na het ontbijt gaat u op weg naar Ayuthaya, de oude hoofdstad van Thailand, ongeveer 60 kilometer ten noorden van Bangkok. Per boot wordt u naar de bezienswaardigheden gebracht (vanuit Bangkok). De lunch wordt u tijdens deze cruise aangeboden.
 
Na de lunch bezoekt u o.a. het zomerpalies van King Rama V ennog enkele bezienswaardigheden, om vervolgens per bus terug naar Bangkok gebracht te worden.
 
Het diner (Etc. Restaurant) wordt u in het hotel aangeboden.
 
 
Dag 5:
 
Na het ontbijt wordt u per minibusjes opgehaald voor een fietstour door Ban Khra Chao, het groene hart van Bangkok (inclusief refreshments, een engels sprekende gids en een volgauto). Deze fietstour is absoluut niet vermoeiend en voor iedereen goed te doen!
De lunch wordt in het Baan Rim Nam restaurant geserveerd. Na de lunch wordt u teruggebracht naar uw hotel, waar u kunt genieten van de zwembaden, of uiteraard inkopen doen! Door de groepsgrootte worden er twee ploegen gemaakt. De ene ploeg gaat eerst fietsen en heeft dan een lunch, de andere groep heeft ’s morgens vrije tijd, heeft dan een lunch en gaat vervolgens fietsen.
 
Het (Thais) diner staat klaar in een locaal restaurant en u wordt per minibusjes hier naartoe gebracht. Na het diner kan er gekozen worden of men met de minibusjes naar het hotel wordt teruggebracht, of per Sky train naar Patpong Night Market gaan, waar zich de beroemde avondmarkt bevindt. Om 24.00 uur wordt u naar uw hotel terug gebracht.
 
Dag 6:
 
Vandaag verlaat u Bangkok. Per bus vertrekt u richting Nakhon Pathom. Onderweg brengt u een bezoek aan het Joe Louis Puppet Theater. Vanaf de busstop wordt u per fietstaxi naar het theater gebracht voor een voorstelling en ook weer per fietstaxi terug naar de bus. Vervolgens brengt u (per boot) een bezoek aan Koh Kret, een pottenbakkersdorp en de Pormai Tempel, gebouwd door koning Rama V. De lunch wordt u aangeboden in het Suan Thip Restaurant.
 
Per bus wordt u naar uw hotel Hilton in Hua Hin gebracht (waar u laat in de middag zult aankomen). Een schitterend hotel, van alle gemakken voorzien! Het diner zal plaatsvinden in het Tang Kae seafood restaurant, op loopafstand van het hotel, vlakbij de Hua Hin pier.


 
Dag 7:

Na het ontbijt wordt u naar de olifantenfarm gebracht! Hier maakt u een rit op een olifant (2 personen per olifant) van ongeveer 1 uur. Door de grootte van de groep worden er twee tours gehouden. Tevens wordt het leven en werken van de olifant aan u uitgelegd. Hierna wordt u terug gebracht naar uw hotel (de lunch is op eigen gelegenheid). De rest van de dag ter vrije besteding. U kunt genieten van het weer, het strand, de talloze winkels, enz.
Het Galadiner zal plaatsvinden in het hotel. Tijdens dit diner zal er zang, dans en muziek aanwezig zijn.
 
Dag 8:
 
Helaas zit uw bezoek aan Thailand er vandaag weer op. Na de lunch, die u in het hotel wordt aangeboden, wordt u per bus naar de luchthaven van Bangkok gebracht. Omdat de vlucht naar Amsterdam pas om 02.00 uur vertrekt, kunt u gebruik maken van een dagkamer in het Amari hotel, gelegen op de luchthaven. Het diner zal in het restaurant van het hotel, Henry J. Beans, plaatsvinden.
 
Dag 9:
 
De vlucht van Bangkok naar Amsterdam, CI 065, vertrekt om 02.25 uur. De aankomsttijd in Amsterdam is om 09.30 uur.

*** einde reis ***