Dit is een voorbeeldreis. Duur van de reis, programma, soort hotels en restaurants, passen wij graag aan Uw wensen en budget aan.

Omschrijving Valencia
 
Valencia, de derde stad van Spanje, heeft duidelijk gekozen voor de 21ste eeuw. Het nieuwe Centrum voor Kunsten en Wetenschappen, het oceanografisch park en het operagebouw alleen al zijn de verplaatsing waard. De stad en de regio Valencia tellen samen zo’n 4 miljoen zielen, voor wie de naam Santiago Calatrava een begrip vormt. Dit wonderkind en enfant terrible van de hedendaagse Spaanse architectuur heeft de stad gevuld met zijn revolutionaire bouwprojecten.Hij was de eerste van zijn generatie om reusachtige openbare gebouwen te bedenken met de wereld van de dieren en de delfstoffen als inspiratiebron. Zo lijkt het Centrum voor Kunsten en Wetenschappen van Valencia op het skelet van een reuzenpotvis en het toekomstige operagebouw op dat van een enorme pterodactylus (vliegende dinosaurus). Beide constructies maken deel uit van een uitgestrekt complex van vijf gebouwen dat thans verrijst in een oude rivierbedding. Het effect op de bezoeker is nogal indrukwekkend.
 
De overstromingen van de Turia-rivier in de jaren zestig deden het hele stadscentrum baden in een watermassa die soms tot 5 meter hoog reikte. Bijna onherstelbaar was de schade aan de Plaza del Rotondo en aan de fabelachtige overdekte markthal, een gebouw in modernistische Catalaanse stijl dat niet minder dan 100 stalletjes met voedingswaren herbergt in het hartje van de oude stad.

Uiteindelijk werd besloten de rivier gewoon in een gegraven bedding rond de stad te leiden, meteen een groene gordel en de drooggelegde oude bedding te gebruiken voor kunst, cultuur en vermaak. Valencia is een feest voor wie houdt van een grote verscheidenheid in bouwstijlen. Middeleeuwse panden wisselen af met moorse invloeden, in andere straten springt u vrolijk van de Jugendstil in het derde millennium!
Eigenlijk speelt deze stad een dubbel spel met haar bezoekers. Aan de ene kant toont ze haar landelijke wortels, de vele moestuinen en de eindeloze citrus- en fruitplantages in de omgeving. Aan de andere kant kiest ze voor een Europese toekomst, voor avantgarde en voor de concurrentiesfeer van een ‘menselijke’ kapitalisme.

Programma
 
Dag 1:
 
U vliegt vandaag met Vueling van Zaventem naar Valencia.
Na aankomst en na de douane afhandeling en de koffers opgehaald te hebben, wordt u door uw (Nederlands talige) gids opgewacht in de aankomsthal. De transfer van de luchthaven naar uw hotel zal ongeveer 15 minuten duren. Onderweg maakt u de eerste kennis met Valencia.

Hotel Astoria Palace (4 sterren)

 


Dit hogere middenklassehotel werd in 1959 geopend en in 2004 gerenoveerd. Het beschikt op 8 etages in totaal over 204 kamers waarvan 7 eenpersoonskamers, 182 tweepersoonskamers en 15 suites. Het hotel verwelkomt haar gasten in een ontvangsthal met een 24 uur per dag geopende receptie en beschikt over een lift, hotelkluis, wisselkantoor, garderobe en een conferentiezaal met internetaansluiting. Verder beschikt het hotel over een gezellige bar, een café, kapsalon en een à la carte restaurant. Daarnaast staan de roomservice, wasservice en een medische dienst tot uw beschikking.
 
 

Dit aantrekkelijke cityhotel bevindt zich in het toeristische centrum van Valencia. Op ongeveer 100 meter afstand vindt u tal van winkelmogelijkheden, restaurants en bars. Het mooie strand is na ongeveer 3 kilometer te bereiken. Openbaar vervoer bevindt zich direct voor het hotel.
 
De modern en comfortabel ingerichte kamers hebben een eigen badkamer met haardroger. Verder vindt u in elke kamer een telefoon, satelliet/kabeltelevisie, internetaansluiting, minibar, centrale verwarming en een huurkluis.
 
Het hotel biedt zijn gasten een sauna, een solarium, massages en een fitnessruimte.
U kunt uw ontbijt zelf aan een buffet samenstellen.
 
Na het inchecken heeft u enige tijd om zich op te frissen, alvorens u lopend naar uw lunchadres gaat, restaurant Ocho Y Medio. Dit restaurant ligt in het oude gedeelte van de stad, aan het Lope de Vega plein.
 
Na de lunch wordt u door uw gids opgehaald voor een 4 uur durende stads/tapas tour. Zo brengt u o.a. een bezoek aan Kathedraal, de Apostel en de IJzeren poort, het complex Miguelete, de basiliek en Casa Vestuario. Uiteraard zal er een aantal tapasbarretjes bezocht worden om het Spaanse gevoel compleet te maken!
 
Aan het begin van de avond bent u terug in uw hotel (hier eindigt de wandeling). Het diner wordt u aangeboden in uw hotel, in restaurant Vinatea (bekend om de streekgerechten).

Overnachting in uw hotel.
 
Dag 2:
 
Na het buffet ontbijt gaat u per fiets Valencia ontdekken! De fietsen staan klaar bij uw hotel. Via de Turia fietst u via de tuinen van EL Real naar uw lunchadres, restaurant La Pepica. Dit restaurant ligt aan het strand met uitzicht op de Middellandse zee.
 
Na de lunch wordt de fietstoer hervat en gaat u naar La Ciutat waar een keuze gemaakt kan worden uit een aantal Musea: El Palacio de las Artes (palies van de kunst), El Museo de la Ciencias Principe Felipe(wetenschappelijk museum), l’Hemisferic(image en sound) of het Parque Oceanografico (zee-aquarium).
 
In de loop van de middag fietst u terug naar uw hotel. Hier eindigt de fietstoer.
 
Voor het diner wordt u per bus opgehaald en naar restaurant El Submarino gebracht in het Oceanographic park. Op de begane grond kunt u uw aperitief gebruiken, terwijl het restaurant één verdieping lager is en omringd wordt door 8 aquariums (waar ongeveer 10.000 vissen zwemmen). U zult zich onder water wanen!
 
Na het diner wordt u per bus teruggebracht naar uw hotel voor de overnachting.
 
Dag 3:
 
Na het ontbijt wordt u per bus naar de haven van Valencia gebracht. Hier gaat u aan boord van een catamaran, om zo de gehele dag op zee door te brengen! De lunch zal aan boord plaatsvinden.
 
Aan het einde van de middag wordt u per bus teruggebracht naar uw hotel, waar u zich kunt opfrissen voor het diner.
 
Voor het diner wordt u per bus naar restaurant Mar de Bamboo gebracht voor uw afscheidsdiner. Het restaurant ligt in de haven van Valencia en is één van de vele gebouwen die speciaal voor de America’s Cup is gebouwd.
 
Na het diner wordt u per bus teruggebracht naar uw hotel voor de overnachting.
 
Dag 4:
 
Na het ontbijt dient u uit te checken. Per bus wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht naar Brussel.
 
*** einde reis ***