Dit is een voorbeeldreis. Duur van de reis, programma, soort hotels en restaurants, passen wij graag aan Uw wensen en budget aan.

Omschrijving Vietnam
 
De Vietnamese cultuur is een samensmelting van vele etnische groepen, zoals de Cham, de Khmer, de Muong, de Hmong en de Chinezen. Het land voert zijn geschiedenis terug op de beschaving van de Hung-koningen, zo'n 4.00 jaar geleden. Klassieke kloosters en pagodes tonen de sterk boeddistische traditie. In de 19de eeuw werd Vietnam Franse kolonie. Na de Tweede Wereldoorlog werd de onafhankelijkheidsbewegig in Vietnam snel sterker. Vanwege haar communistische orientatie werd zij hardhandig gedwarsboomd. Na een lange oorlog met de Verenigde staten veroverde Vietnamese guerrilla's heel Vietnam en werd dit land een socialistische republiek. De vorm van het land is lang en smal en beslaat in totaal een oppervlakte van 330.000 vierkante kilometer (8x Nederland).
 
Omschrijving Cambodja
 
Cambodja is een exotisch, mysterieus land met een verbazingwekkende geschiedenis, prachtige oude ruïnes van het Angkor Rijk (een van de zeven wereldwonderen), uitgestrekte witte stranden, afgelegen door heuvelstammen bewoonde pittoreske dorpjes, tot aan de horizon reikende rijstvelden, onaangetaste jungles, te veel om allemaal op te noemen. In de jaren vijftig en zestig werden schitterende villa's in de Franse stijl aan de mooie kust gebouwd en zorgde een bergtop casino ervoor dat het de internationale jetset aan niets ontbrak. In die tijd was Cambodja het nummer 1 vakantieland in Zuidoost-Azië. Het waren ook de hoogtijdagen voor Phnom Penh's koloniale architectuur. Aan de boulevard werden rijen bomen gepland en de idyllische achtergrond van de samenloop van drie rivieren (Mekong, Sap, Bassac) werd door menige toerist geboeid aanschouwd. In plaats van deze beelden roept Cambodja nu veelal totaal andere herinneringen op zoals aan de 'Killing Fields' en het moordlustige Khmer Rouge-regime in de jaren zeventig. Deze dramatische periode waaraan geen enkele Cambodjaan wist te ontkomen zonder verlies van familieleden of vrienden staat bij iedereen nog vers in het geheugen gegrift. De infrastructuur, het culturele erfgoed en de identiteit van het land werden voor een groot deel verwoest. Maar Cambodjanen zijn een sterk en veerkrachtig volk. Het verleden niet vergetende, rapen ze de stukken bij elkaar en langzaam maar zeker worden de maatschappij, de cultuur en het leven weer opgebouwd. Het is niet gemakkelijk en nog steeds is het vallen en opstaan gedurende dit proces. Vandaag de dag is het land weer een vredige natie. De Khmer Rouge is verdwenen en vormt geen bedreiging meer voor de overheid en het platteland. Er is een grote internationale gemeenschap die de overheid helpt en de regeringsambtenaren hebben hun mouwen opgestroopt om het echte werk, regeren en het land weer op te bouwen, aan te pakken.
 
Programma
 
Dag 1:
 
Vandaag vertrekt u per Lufthansa vanaf Schiphol naar Frankfurt, vlucht LH 4679, vertrek om 10.30 uur, aankomst om 11.40 uur. Vervolgens vliegt u per Vietnam Airlines naar Ho Chi Minh City, vlucht VN 542, vertrek om 14.40 uur.
 
Dag 2:
 
Om 07.05 lokale tijd aankomst in Ho Chi Minh. Na de bagage claim en de douanecontrole wordt u opgewacht door uw gids en wordt u per bus naar uw hotel gebracht.
 
Renaissance Riverside Hotel (5 sterren)


Het hotel heeft in totaal 349 kamers. Het heeft voor zijn gasten een ruime ontvangsthal met receptie (24 uur bezet), een wisselkantoor en een conferentieruimte. Bovendien heeft het hotel een gezellige bar en een restaurant met uitzicht op de mooie zwembad.
 
Na de check in, het welkomstdrankje en de briefing, heeft u enige tijd om zich op te frissen voor de lunch. Lopend om 12.00 uur naar restaurant Nam Kha. Na de lunch terug naar uw hotel. De middag is ter vrije besteding.
Het diner wordt u aangeboden om 19.00 uur in het hotel.
Overnachting in uw hotel.
 
Dag 3:
 
Ontbijtbuffet in het hotel. Na het ontbijt wordt u om 09.30 uur opgehaald voor een wandeltour door de stad. Zo wordt er een bezoek gebracht aan de Notre Dame Kathedraal, de Dong Khoi, het stadhuis en de voormalige Amerikaanse ambassade. Per bus wordt u naar het lunch restaurant gebracht, restaurant Nam Phan. Na de lunch wordt de citytour hervat, om zo op alle gemak de meest bijzondere bezienswaardigheden op uw gemak te kunnen bekijken. U wordt per bus naar het Cho Lon Distrcit (oftewel Chinatown) gebracht. In Chinatown bezoekt u de grootste markt van Ho Chi Minh, maar ook een bezoek aan de oudste Pagode, Thien Hau, mag uiteraard ook niet ontbreken! Om ongeveer 17.00 uur wordt u teruggebracht naar uw hotel.
 
Het diner wordt u om 20.00 uur aangeboden in het Vietnamees House restaurant. Het restaurant ligt op loopafstand van uw hotel.
Overnachting in uw hotel.
 
Dag 4:
 
Na het ontbijtbuffet wordt u opgehaald om 08.30 uur. Het is ongeveer 2 ½ uur rijden, maar zeer afhankelijk van het verkeer, naar de grens met Cambodja. Hier maakt u kennis met de Cao Dai religie.
Lunch wordt u aangeboden in restaurant Thu Tao (rond 13.00 uur).
Hierna bezoekt u de ondergrondse tunnels van Cu Chi, die door de Vietcong tijdens de oorlog gebruikt werden. Transfer terug naar uw hotel, waar u rond 18.30 uur zult zijn.
Het diner wordt u om 20.00 uur in het hotel aangeboden (buffet).
Overnachting in uw hotel.
 
Dag 5:
 
Na het ontbijt wordt u per bus om 08.30 uur naar de Mekong Delta gebracht. Vanaf Ho Chi Minh stad naar My Tho per bus (ongeveer 2 tot 2 ½ uur rijden). Dan per boot naar Thai Son Island, waar een bezoek wordt gebracht aan o.m. een fruitkwekerij en een bijenstation. Tevens zal er enige tijd zijn om de mooie handwerken van het eiland te bekijken.
Lunch in het Trung Luong restaurant en hierna retour naar uw hotel (rond 17.00 uur bent u terug in uw hotel in Ho Chi Minh).
Voor het diner wordt u om 19.30 uur per bus naar restaurant Au Manoir gebracht.
Overnachting in uw hotel.
 
Dag 6:
 
Na het ontbijt dient u uit te checken en om 08.30 uur wordt u naar de luchthaven gebracht. Vandaag vliegt u naar Siem Reap in Cambodja met vlucht VN 827, vertrektijd om 11.40 uur, aankomst in Siem Reap om 12.40 uur. Op weg van de luchthaven naar uw hotel, wordt u naar het Tonle Mekong restaurant gebracht voor een lunch (buffet).
Na de lunch wordt u per bus naar uw hotel gebracht, waar de check in zal plaatsvinden.
 
Hotel Sofitel Royal Angkor (5 sterren)
 
Luxe hotel in een combinatie van klassieke Franse en Khmer architectuur, gelegen langs de Charles de Gaulle Avenue, het dichtst bij het Angor Wat liggende hotel. Op 15 minuten rijden van de luchthaven. Het hotel beschikt over 239 airconditioned kamers met eigen badkamer, plafondventilator, haardroger, telefoon, internetaansluiting, kluisje, minibar en kabeltelevisie.
Er zijn vijf restaurants, drie bars, zwembad, jacuzzi, fitnessruimte en spa.

 

 
Na de check in (en welkomstdrankje) wordt u per bus naar Angkor Wat gebracht, de tempel die gebouwd is voor de Hindu God Vishnu, in opdracht van koning Suryavarman ll, die tussen 1113 en 1150 regeerde. De bouw duurde ongeveer 30 jaar en is wereldberoemd door de schoonheid en precisie. Aan het einde van de middag wordt er ook een bezoek gebracht aan Phnom Bakheng, een ruïne op een heuvel, met prachtig uitzicht over Angkor Wat (om te genieten van de zonsondergang)
Het speciale welkomstdiner wordt u om 20.00 uur in uw hotel aangeboden.
Overnachting in uw hotel.
 
Dag 7:
 
Ontbijt in uw hotel. Na het ontbijt wordt u om 09.00 uur per bus naar de zuid poort van Angkor Thom gebracht. Hier bezoekt u de beroemde Bayon, Baphoun, het terras van Leper King, enz.
Lunch wordt u aangeboden in restaurant FCC om 13.00 uur.
Na de lunch gaat de tour aan Angkor Thom verder, met o.m. een bezoek aan Ta Prohm, Pre Rup, Neak Poan, Preah Khan, enz. Aan het einde van de middag bent u terug in uw hotel.
Voor het diner wordt u om 20.00 uur per bus naar restaurant Viroth’s gebracht.
Overnachting in uw hotel.
 
Dag 8:
 
Vandaag is een vrije dag. Het ontbijt wordt u aangeboden in het hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding, luieren aan het zwembad, een bezoek brengen aan de locale markt, etc. De lunch is vandaag op eigen gelegenheid.
Het afscheidsdiner, een echt Khmer en westers diner-buffet, wordt u in uw hotel aangeboden om 20.00 uur (bij het zwembad, met muziek en dans, een echte Khmer show).
Overnachting in uw hotel.
 
Dag 9:
 
Na het ontbijt wordt u om 09.00 uur naar Tonle Sap Lake gebracht. Hier gaat u aan boord van een boot, om langs het drijvende dorp te varen op het meer. Dit dorp heeft zelfs scholen, restaurants en ziekenhuizen! Aan het einde van de ochtend bent u in uw hotel terug.
Om 13.00 uur krijgt u een lunch aangeboden in het hotel. Na de lunch nog enige vrije tijd voordat  u in de loop van de middag dient u uit te checken en wordt u per bus naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Ho Chi Minh. Vluchtnummer VN 848, vertrek om 20.25 uur uit Siem Reap, aankomst om 21.25 uur. Aansluitend zal de vlucht naar Parijs zijn, vluchtnummer VN 533, vertrek uit Ho Chi Minh om 23.05.
 
Dag 10:
 
Aankomst om 06.45 uur in Parijs. Aansluitend de vlucht van Parijs naar Amsterdam, vluchtnummer AF 1440, vertrektijd 08.55 uur, aankomst op Schiphol om 10.15 uur.

*** einde reis ***