Dit is een voorbeeldreis. Duur van de reis, programma, soort hotels en restaurants, passen wij graag aan Uw wensen en budget aan.

Omschrijving Wenen
 
Wenen is meer dan alleen kunst en opera. Tijdens je stedentrip naar Wenen kun je shoppen, skaten, fietsen, eten en clubben in de hipste tenten. Maar luisteren naar de meest prachtige concerten behoort natuurlijk ook nog altijd tot één van de mogelijkheden. Met net anderhalf miljoen inwoners doet het toch niet erg druk aan in deze stad. Wenen is een groot openluchtmuseum vol prachtige gebouwen. De beste herkenningspunten zijn: de Stefansdom en de Ringstrasse rond het centrum en de rivier.
Het Praterpark is dé plek in Wenen om te relaxen of tot rust te komen. Vroeger was dit het keizerlijk jachtterrein, tegenwoordig is het het grootste park van de stad, met bossen, sportvelden en kleine koffiehuizen.
Shoppen in Wenen is goed te doen, al zijn veel winkels op zaterdagmiddag wel dicht. Zaterdags is het rond 5 uur dus echt klaar en bij veel winkels al rond de lunch. Je kunt dus op je vingers natellen dat op zondag de boel hier ook op slot zit. Wenen staat dan ook niet bekend als een winkel walhalla, maar je kunt er prima shoppen.
Programma

 
Dag 1:
 
Vandaag vertrekt u per Austrian Airlines naar Wenen. Na de bagage claim en de douanecontrole wordt u opgewacht door uw gids en wordt u per bus naar uw lunch adres gebracht, restaurant Griechenbeisl. Hier krijgt u een 3 gangen lunch aangeboden.
In de tussentijd wordt de bagage naar het hotel gebracht.
Na de lunch wordt er een stadswandeling gehouden. Zo ziet u niet alleen de belangrijkste bezienswaardigheden van de oude binnenstad, zoals de St. Stephan’s Kathedraal, het Haas Haus en het keizerlijk paleis, maar u komt ook over paden die honderden jaren oud zijn! Tijdens de wandeltocht zal er een koffiestop gemaakt worden in één van de beroemde café’s.
 
De wandeltocht eindigt bij het hotel, waar een groeps checkin zal plaatsvinden.
 
Hotel Mercure Grandhotel Biedermeier (4 sterren)

 
Dit 4 sterren hotel heeft 203 kamers en ligt in een rustige passage in het hart van Wenen. Op 10 minuten loopafstand van de St. Stephan’s Kathedraal. Metro en bus stoppen vlakbij.
Het hotel beschikt over een a la carte restaurant, een piano bar en traditionele bierpub.

BiedermeierZimmer


Voor het diner wordt u per historische tram opgehaald bij de dichtstbijzijnde tramhalte van het hotel. Tijdens de tramrit zullen de gidsen de bezienswaardigheden aanwijzen en uitleggen, terwijl u geniet van een cocktail en de accordeon speler! De rit duurt ongeveer 45 minuten.
Het diner wordt u aangeboden in restaurant “Zum Martin Sepp”. Hier krijgt u een echt Weens buffet (met alle specialiteiten) aangeboden .
Per bus wordt u naar uw hotel teruggebracht.
 
Dag 2:
 
Ontbijt in het hotel. Hierna wordt u per bus opgehaald voor een hele dagexcursie. Zo gaat de rit eerst naar Stift Melk (ong. 1 ½ uur rijden). Melk is een spiritueel en cultureel centrum geweest voor meer dan 1000 jaar. Het is eerst een kasteel geweest voor de Babenbergers, later heeft het dienst gedaan als Benedictaans klooster.
Na een rondleiding, wordt de tour vervolgd naar Wachau, dé wijnstreek van Oostenrijk. Hier kan men genieten van het landschap en aan de oevers van de Danube bezoekt u de oude plaats Dürmstein. Hier wordt u ook de lunch aangeboden in een lokaal restaurant.
In de loop van de middag bent u terug in het hotel.
Voor het diner wordt u per bus naar restaurant Kristian’s Monastiri gebracht, voor een 3 gangen diner.
 
Dag 3:
 
Ontbijt in het hotel. Per bus wordt u hierna naar Schönbrunn gebracht, maar niet om alleen maar te bezichtigen! Er zal een heuse appelstrudel gebakken moeten worden! Alle ingrediënten staan klaar, de kok zal het voordoen en dan is de beurt aan u! Mocht het bakken niet helemaal lukken, iedereen krijgt het recept mee, zodat het thuis nogmaals geoefend kan worden. Terwijl de strudels bakken, zal het paleis bezichtigd worden. Het is één van de belangrijkste culturele monumenten van Oostenrijk! Tuinen en gebouwen zijn helemaal in Barokke sfeer, terwijl in binnen het paleis veel over de keizerlijke familie te weten zult komen. Na de tour wordt u een show in het poppentheater aangeboden. Keizerin Maria Theresia was hier verzot op. In 1777 is het theater daarom in Schönbrunn gebouwd. Na de renovatie in 1994 is het theater weer in gebruik genomen. Na de show is er gelegenheid om de poppen zelf te laten bewegen en een kijkje te nemen achter de schermen.
De lunch wordt u aangeboden in restaurant Plachutta.
Na de lunch wordt u naar Wenen teruggebracht en heeft u de middag ter vrije besteding.
Het gala diner wordt u aangeboden in Paleis Daun Kinksy. Per Fiaker (paardenkoets) wordt u hier naartoe gebracht. Bij aankomst staat er een cocktail voor u klaar in de Ëmpfangszimmer”, terwijl het diner in de “Ovaler Festsaal”aangeboden wordt. De dinerzaal is geheel in stijl aangekleed en er zal een heerlijk 4 gangen diner worden aangeboden, onder het genot van live muziek. Tevens zal er tussen de gangen door zal er op ludieke wijze het barokke leven worden toegelicht.
Na het diner transfer per bus terug naar uw hotel.
 
Dag 4:
 
Ontbijt in het hotel. Na het uitchecken vertrekt u richting de Naschmarkt. De markt bestaat reeds voor vele eeuwen en men kan hier dan ook alle soorten fruit, groentes, kruiden en zoetwaren van over de gehele wereld vinden. Aansluitend wordt er een bezoek gebracht aan de Spaanse rijschool. Tussen 10.00 en 12.00 uur trainen hier de wereldberoemde Lippizza paarden op muziek.
Aansluitend wordt u een lunch aangeboden in restaurant Café Atelier, een modern en trendy restaurant. De lunch bestaat uit een Italiaans buffet.
Voor de terugvlucht met Austrian Airlines dient u op tijd op de luchthaven te zijn. Aan het begin van de avond bent u terug in Amsterdam.
*** einde reis ***