Dit is een voorbeeldreis. Duur van de reis, programma, soort hotels en restaurants, passen wij graag aan Uw wensen en budget aan.

Omschrijving Zuid Afrika

Zuid-Afrika, officieel de Republiek Zuid-Afrika (Afrikaans: Republiek van Suid-Afrika) is een land dat aan de zuidpunt van Afrika ligt. Het land grenst in het noorden aan Namibië, Botswana en Zimbabwe, in het oosten aan Mozambique en Swaziland. De onafhankelijke staat Lesotho wordt in zijn geheel door Zuid-Afrika omsloten.

Dit immense land heeft een oppervlakte van ruim 1,2 miljoen vierkante km en 3,5 miljoen inwoners. Om een beter beeld te geven, Zuid-Afrika is dus zo groot als de Benelux, Duitsland, Frankrijk en Spanje bij elkaar.

De slogan "een wereld in één land" komt bij Zuid-Afrika volledig tot zijn recht. Het land beschikt over nationale parken, wildreservaten, prachtige natuurgebieden, moderne steden, dorpjes met de typische Afrikaanse markten en stadjes met een Oudhollandse ambiance en fraaie stranden.
 


Programma
 
Dag 1:

U heeft een vlucht van Amsterdam naar Johannesburg, vertrek Amsterdam 10.30 uur, aankomst in Johannesburg om 22.30 uur. Na aankomst op het vliegveld van Johannesburg een privé transfer naar uw accommodatie, Southern Sun Johannesburg International Airport Hotel  voor de 1e overnachting.
 
Southern Sun Johannesburg international Airport (4 sterren)

 
 
Southern Sun OR Tambo International Airport Hotel is een loutere 500 meter van Zuid-Afrika's drukste luchthaven van Johannesburg Internationale Luchthaven, en is het centrum voor de zakelijke reiziger die een waaier van diensten en faciliteiten verwacht. Het Southern Sun OR Tambo Hotel heeft een energieke, internationale sfeer. Dit 4-sterren biedt mooie hotel kamers met alle modern comfort zoals  tv met DSTV kanalen, telefoon met voicemail, wekkerradio, werk bureau met lamp, wireless hi-speed internet, safe, haardroger, kofie- en theefaciliteiten. Het Bernoullis Restaurant, wat gelegen is in het Southern Sun OR Tambo International Airport Hotel, biedt een uitgebreide selectie van internationale gerechten zowel van het buffet als van de kaart. Terwijl de Bernoullis Wijn bar met zijn 24-uurs geroezemoes een perfecte plaats is voor een aperitief. Het Southern Sun OR Tambo International Airport Hotel biedt zijn gasten een warm welkom in de lobby, high-speed internettoegang, lokale culinaire hoogstandjes, een mooie kamer en banketten voor maximaal 550 gasten.

Dag 2:

Ontbijt in het restaurant van uw hotel. Het avontuur kan beginnen! Per privé bus wordt u naar Vaalkop Wildlife Reserve gebracht. Vaalkop ligt ongeveer 30 kilometer van Sun City en is ongeveer 30 minuten van Johannesburg. Aangekomen in uw tentenkamp wordt u verwelkomt met een cocktail, checkt u in en wordt u naar uw tent gebracht. Na de lunch (inbegrepen) krijgt u een briefing over de activiteiten. Zo zal er in de middag een wandelsafari gehouden worden. Een prima gelegenheid om het echte Afrika te beleven! Het diner is een BBQ rond een gezellig kampvuur, alles verlicht met gaslantaarns.

Vaaldorp Wildpark


            Uw tent                  Sanitair                                 High tea                        

Werkelijk iets anders dan normaal! Een speciaal tentenkamp voor u opgezet in de wildernis! Het is redelijk basic, maar het tentenkamp is voorzien van prima bedden, uitstekende maaltijden en goede verzorging! Toilet en douches zijn aanwezig. Op deze manier krijgt u werkelijk de beste mogelijkheid om Afrika te beleven! Zo zullen er wandelsafari’s worden georganiseerd, zodat u leert hoe te overleven in de bush, dierensporen te herkennen, maar bovenal de dieren in hun natuurlijke omgeving te zien!

Dag 3:

Vanmorgen wordt u vroeg gewekt en zal er koffie/thee met versnaperingen klaarstaan bij het kampvuur. Hierna krijgt u uw eerste les in overleven in de bush! Zo wordt u uitgelegd hoe dieren reageren, sporen zoeken in het zand, dierengewoonten etc. Bij terugkomst in het kamp wordt u een brunch aangeboden. De rest van de dag is het relaxtijd! Voor het diner staat er een competitie op het programma. In groepjes dient men met beschikbare ingrediënten een maaltijd te bereiden op een open vuur in een “potjie”. Uiteraard is het daarna smullen bij het kampvuur! Tevens zal er een astronoom aanwezig zijn die uitleg geeft over de Afrikaanse zicht op de sterren (met telescoop).

Dag 4:

Vandaag wederom een vroege wake up call! Na de koffie/thee en versnaperingen bij het kampvuur wordt u naar de luchthaven van Johannesburg gebracht voor uw vlucht naar Kaapstad. Onze agent helpt met het inchecken. De tijden van de vlucht zijn op dit moment nog niet bekend. Bij aankomst in Kaapstad wordt u door onze locale agent opgewacht en naar uw privé transfer begeleid. Transfer naar uw hotel.

Kaapstad, Protea Hotel President (4 sterren)


 

Dit hotel, gelegen in een van de mooiste buitenwijken aan het begin van de Platinum Mile (Mijl van Platina) van Kaapstad, heeft een prachtig uitzicht en prestigieus interieur. De atmosfeer is ontspannen maar toch professioneel. De accommodatie is luxueus, het is een resort in de stad. Voor zaken, gelegenheden en ontspanning; er is geen betere locatie denkbaar. Wanneer u de opmerkelijke verscheidenheid aan faciliteiten, de service waar niets op aan te merken valt en de volledige luxe ontdekt hebt zult u het er ongetwijfeld mee eens zijn dat het Protea Hotel President een vooraanstaand hotel is op de Platinum Mile van Kaapstad.

Tijdens de check in wordt uw bagage naar de kamer gebracht en heeft u vrije tijd tot uw diner. Het diner wordt aangeboden in restaurant Baia, gelegen op Victoria Wharf V&A waterfront).  Transfer per privé bus.

Dag 5:

Ontbijt in uw hotel. Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een Cape point adventure! Ervaar de magnifieke uitzichten, glanzende stranden, woeste kustlijn en de natuurlijke omgeving van Cape Peninsula! Via verschillende resorts, zoals Clifton, Camps Bay, Llandudno en Hout Bay bereikt u Chapman’s peak. Voordat u per bus terugkeert naar Kaapstad voor de lunch, zult u stoppen bij Kaap de goede Hoop voor een fotostop. De lunch wordt u aangeboden in restaurant Black Marlin.
De rest van de middag is ter vrije besteding. Het diner wordt u aangeboden in restaurant The Green Dolphin (informeel diner met live Jazz muziek). Transfer per privé bus.

Dag 6:

Na het ontbijt dient u uit te checken. Uw bagage kunt u in uw hotel achterlaten in een aparte bagage ruimte. Vervolgens wordt u per bus naar Gansbaai gebracht voor een unieke ervaring: Shark Cage Diving! Vanuit Gansbaai gaat u per boot (exclusief voor de groep) naar Klein Bay. Nadat het anker uitgeworpen is, zal er speciaal aas gebruikt worden om de “Great White” te lokken. Zodra er een haai gelokt is, zal deze goed zichtbaar het aas verorberen! Op dit moment komt het erop aan! De kooi kan gebruikt worden! Voor kooiduiken is alleen ervaring met snorkelen nodig. De haaien laten de kooi met rust (voorzien van 12mm staal, dus kunnen de kooi ook niet inkomen). Al het duikmateriaal is inclusief, alsmede handdoeken, frisdank, fruit en diverse snacks. In de loop van de middag wordt u een lunch aangeboden in een lokaal restaurant op weg terug naar Kaapstad. Aan het einde van de middag bent u terug in Kaapstad. Aangezien u vanmorgen al hebt uitgechecked, heeft u dus geen beschikking meer over uw kamer. Desgewenst kunnen we dagkamers reserveren, waar u de mogelijkheid heeft om zich op te frissen (bijvoorbeeld 2 kamers, waarvan men in toerbeurten gebruik van kan maken).

Vroeg in de avond wordt u per bus opgehaald. U dient uw bagage mee te nemen, u komt niet meer terug in uw hotel. Vervolgens gaat u naar de Tafelberg! Per kabelbaan gaat u naar de top met prachtig uitzicht over Kaapstad en de oceaan! Hier kunt u genieten van hapjes en bijvoorbeeld een sundown cocktail (drankjes niet inbegrepen). Hierna gaat u met de kabelbaan weer naar beneden en wordt u per bus naar restaurant Wafu gebracht in Mouille Point voor uw diner. Het restaurant heeft een prachtig uitzicht (180 graden) over de oceaan, met als middelpunt Robben eiland. Hier kunt u genieten van de zonsondergang en de trendy atmosfeer. Na het diner wordt u per privé transfer naar de luchthaven wordt gebracht voor uw terugvlucht. Inchecken voor de terugvlucht van Kaapstad naar Amsterdam, vertrek om 00.50 uur.

Dag 7:

Aankomst op Schiphol om 11.40 uur.

*** einde reis ***